Afbeelding

De onweerstaanbare rock van Crazy Little Things zet cultuurpodium Boerderij in vuur en vlam

Algemeen

Het publiek bij de goed gevulde poptempel Boerderij had zaterdagavond zin in een avondje ouderwets rocken. De gedwongen pauze als gevolg van corona had immers al veel te lang geduurd. Het werd een zinderend optreden van de Queen Tribute Band ‘Crazy Little Things’. Een optreden in Delft, bijvoorbeeld in Theater de Veste, zal zeker omarmd worden door veel Delftse Queenfans. Een aantal van deze Delftse muziekliefhebbers was afgelopen zaterdag getuige van een adembenemend optreden van Crazy Little Things.

Tekst en foto’s: Martin Reitsma

Queen blijft ook na 50 jaar talloze fans aanspreken
De songs van Queen zijn tijdloos en nog even verfrissend als toen ze uitkwamen. Hun songs zijn ware klassiekers (evergreens)  en spreken alle generaties aan. Ze gaan ieder decennium weer over op een nieuwe en jonge generatie die eveneens hun sound omarmd. De Queensongs - meesterwerken uit de popcultuur - verdienen het om vertolkt te worden door een uitstekende band. Crazy Little Things is zo’n band die legendarische songs opnieuw tot grote hoogte weet te stuwen. Brian May én Roger Taylor zijn maar wat enthousiast over deze tributeband.

Onvergetelijk optreden
Goede en gedreven muzikanten die afgelopen zaterdagavond de planken uit het podium van de Boerderij speelden, met gloedvolle, mooie en gedreven zang door leadzanger Marijn Geluk én Debby Zimmerman in de backing vocals, een strakke ritmesectie met stuwende drums en vloeiende basloopjes door Jean Paul Heck en Frank Dries, magisch toetsenwerk door Hanneke van Andel en ware snaarexplosies op gitaar door Jeroen Lips op zijn Red special en Lars van Herel. De passie, pakkende licks en riffs dropen van het podium! Ook de perfecte lichtshow was dik in orde evenals het perfecte geluid door Martijn Kip. Grensverleggende klanken met sprankelende teksten. Het beste werk van Queen uitgevoerd door een toegewijde band - Crazy Little Things - met een weemoedige uitbundigheid die naar vroeger tijden deed verlangen.

Een ware ‘Trip Down Memory Lane’
One Vision, Hammer To Fall, Killer Queen, A Kind Of Magic, The Show Must Go On, Sombody To Love, Radio Ga Ga, Save Me, Fat Bottemed Girls, Crazy Little Thing Called Love, We Will Rock You, We Are The Champions, het kwam allemaal langs en bracht het publiek in extase.Drie zeer jeugdige kids op de eerste rij zongen zaterdagavond ieder woord van deze beklijvende songs mee. Ouder dan tien of elf jaar zullen ze niet zijn geweest, hun motoriek oogde een en al passie en beleving. Hun muzikale opvoeding bleek dik in orde. De jonge tiener Janny was met haar vader van ver gekomen en kende alle teksten van de Queennummers die zij dan ook volop meezong.

Bohemian Rhapsody spreekt ook de jeugd aan
Bohemian Rhapsody was opnieuw een apotheose. Er ging een positieve siddering door de zaal. Kippenvel ook! Dit Magnum Opus van Queen werd ijzersterk vertolkt door zanger Marijn die het voorrecht heeft om deze voortreffelijke band om zich heen te hebben. De hele zaal zong hartstochtelijk mee. Adembenemende harmonieën ook tijdens een van de allergrootste popsongs ever. Het epische nummer is inmiddels het lijflied van velen en over de generaties heen. Het applaus moet tot in het Delftse Stadshart te horen zijn geweest.

Akoestische set 
Een ander prachtig moment was de akoestische set met Love Of My Life. Weinig zangers vertolken dit prachtige liefdeslied zo mooi, subtiel en overtuigend als Marijn. Lars deed op fenomenale wijze de begeleiding op gitaar. Tie Your Mother Down spatte van het podium met opnieuw een dynamische wisselwerking tussen deze gepassioneerde muzikanten. Onder hen topjournalist en hoofdredacteur Jean Paul Heck van het muziekblad Soundz die naast een uitstekende pen ook de drumstokken stuwend en soepel door zijn vingers laat glijden. Superlatieven te over maar - gemeten aan de kwaliteit van het optreden en reacties na afloop - meer dan terecht. Op 3 november a.s. staat de band in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Popstad Delft dient snel kennis maken met deze fantastische band die van ieder optreden een onvergetelijke belevenis maakt.

Crazy Little Things:
Marijn Geluk - leadzang
Jeroen Lips - gitaar
Debby Zimmerman - zang/ backing
Hanneke van Andel, toetsen en zang
Lars van Herel - gitaar
Frank Dries - basgitaar en zang
Jean Paul Heck - drums

Meer info over de band via: www.thecrazylittlethings.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding