Veel bekende Nederlanders uit de muziek en cultuur waren aanwezig (Foto: Koos Bommelé)
Veel bekende Nederlanders uit de muziek en cultuur waren aanwezig (Foto: Koos Bommelé)

Door de lens van Koos!

Algemeen

Rob en Ferdi Bolland ontvingen op zondagmiddag 10 maart een Lifetime Achievement Award voor hun glanzende en imposante muziekcarrière. Initiatiefnemer en organisator, muziekjournalist Martin Reitma, had alles uit de kast getrokken met zijn team én vooraanstaande muzikanten om er een professioneel en zinderend evenement van te maken.  

En een groots evenement werd het. De Haagse stadsdichter Victor R. Meijer draagt deze middag een eigentijds rap-gedicht voor. De band RockBoulevard laat met Love of Life en She Flies On Strange Wings horen dat zij inmiddels tot de beste bands van ons land behoren. Delftenaar Rob Kramer is de drummer.  De band Road Trippin’ speelt beklijvende nummers van onder meer Pearl Jam en Guns & Roses.   

Awardwinnaars treden zelf op
Vervolgens treden de awardontvangers Rob en Ferdi Bolland zelf op. Eerst solo en daarna als duo.  De jaren zestig zijn voor even volledig terug in de enthousiaste zaal en het publiek zingt uit volle borst mee. De muzikanten van RockBoulevard zijn hierbij eveneens sterk op dreef. Evenals Ferry Lever van  Delftse topbands Tee Set en After Tea. Als afsluiting van dit blok brengen de Bollands de prachtige evergreens So Sad en The Boxer, het excelleert en het applaus moet tot in Delft te horen zijn geweest.  

Rob de Nijs, Ian Gillan, Johnny de Mol, Rob de Nijs, Addy van den Krommenacker en Hans Klok feliciteren per video
Bij ieder filmpje reageren Rob of Ferdi met een korte toelichting. Het is een fraaie ode, technisch goed gemonteerd door John Meijer.
Het dak gaat er figuurlijk af op het monumentale kasteel als Bolland & Bolland samen met RockBoulevard de grote internationale hits You’re in the army now en Jeanny speelt. Het publiek zingt, swingt, klapt en brult mee. De sfeer gaat naar een climax.

Uitreiking Award 
De zo verdiende Lifetime Achievement Award voor Bolland & Bolland wordt uitgereikt door sportcommentator Jack van Gelder, hij citeert fragmenten uit het zeer lovende juryrapport. Een korte opsomming: 67 miljoen verkochte geluidsdragers. Hits in 40 landen waaronder nummer 1 hits in vooraanstaande poplanden als Engeland en Amerika. Ze ontvangen vijfmaal de Conamus Exportprijs, 150 gouden- en platinaplaten en vele andere goede muzikale wapenfeiten. Ferdi en Rob Bolland bedanken iedereen voor dit respectvolle eerbetoon, waarna de afterparty kan beginnen. De organisatie door Martin Reitsma wordt breed geprezen als professioneel en uniek. Ook kasteelbeheerder Luc, ontvangt lof. Zie verder www.delftopzondag.nl met een fotoverslag van Koos Bommelé.