Afbeelding

Afscheidsfestival op basisschool De Meander in Delfgauw

Algemeen

DELFGAUW - Leerkrachten en leerlingen van groep 8 hebben dit jaar samen gekozen voor een afscheidsfestival, waarbij iedereen in zijn eigen kracht kon staan en zijn eigen talenten kon laten zien. Zo waren er kinderen die de organisatie van de spelletjes voor hun rekening namen, kinderen die het budget beheerden, werden er taarten gebakken en nog veel meer. Vanaf de meivakantie waren de voorbereidingen in al volle gang.

Op dinsdag 5 juli was het dan zo ver, de leerlingen van groep 8 vierden hun afscheid met een festival. Dit festival werd geopend door de festivalmanagers, die vertelden wat er allemaal te doen was, waarna alle groep 8 leerlingen hun afscheidslied zongen. De leerlingen van de groepen 1 t/m 7 van De Meander hebben gedurende de schooldag het festival bezocht.

Van alles te zien en te doen
Er werd gegrabbeld uit de grabbelton, er werd voor (live) muziek gezorgd, de kinderen konden zich laten schminken en was er ook een bar met diverse versnaperingen. Een diversiteit aan activiteiten tijdens het festival, zoals de onderdelen show met o.a. goocheltrucs en limbo dansen en er stond een springkussen. Tijdens het festival werd er op het Open Podium een zelfgeschreven musical opgevoerd. Hier hadden enthousiaste groep-achters heel hard aan gewerkt. Er was goed nagedacht over tekst, liedjes, kleding en decor. Het zag er allemaal fantastisch uit!

Vanaf 16.00 uur werd het festival druk bezocht door familieleden. Het schoolplein was omgetoverd tot een geweldig festivalterrein, terwijl nogmaals het afscheidslied klonk, het Open Podium goed werd bezocht, was er nu nog een toevoeging ten opzichte van vanmorgen: De kinderen van groep 8 verkochten de zelfgebakken taarten en koeken voor het goede doel. De opbrengst hiervan is 215 euro en gaat naar Kika.

Derin zei na afloop: “Ik mocht de DJ zijn en wij leerden iedereen het dansje van Tante Rita. Het was superleuk, iedereen had het naar zijn zin en het was een feestelijke afsluiting van de basisschool.”

De afscheidsavond en het uitveegspel
In de avond was dan het officiële afscheidsmoment, waarbij iedere leerling persoonlijk door een leerkracht van De Meander is toegesproken en de certificaten werden uitgereikt. Toegezongen door de leerkrachten, een cadeau van de ouders, een gezellige afsluitende borrel op het schoolplein met ouders, kinderen en leerkrachten maakten deze dag compleet. Op woensdag werd door groep 8 het uitveegspel gespeeld om vervolgens onder luid gejuich door de hele Meander letterlijk en figuurlijk de school te worden uitgeveegd!