Kinderen leerden zelf boter te maken.
Kinderen leerden zelf boter te maken.

Kindermonumentendag in Midden-Delfland

Algemeen

Nederland vergaapte zich afgelopen weekend massaal aan de mooiste monumenten. In Midden-Delfland werd speciaal voor de jeugd weer een Kindermonumentendag gehouden.

Elk dorp had een eigen programma met verschillende activiteiten voor de leerlingen van groep 7. Zo leerden kinderen op een interactieve en creatieve manier over de geschiedenis van hun eigen dorp.

Ondanks het slechte weer was de Kindermonumentendag weer een succes, kinderen en leerkrachten waren enthousiast. De kinderen uit Den Hoorn zouden naar 't Woudt fietsen. Door de hevige regenval vonden de activiteiten plaats op de scholen in Den Hoorn. Daar leerden de kinderen om zelf boter te maken. De boter uit 't Woudt was in de gouden eeuw heel populair bij de burgers van steden als Delft en Den Haag en de buitenlui die de boter exporteerden naar Zeeland en Vlaanderen.

Kindermonumentendag is een initiatief van de gemeente Midden-Delfland en wordt georganiseerd door drie comités in samenwerking met de stichting Midden-Delfland is Mensenwerk. De comités bestaan uit vrijwilligers van De Bibliotheek Midden-Delfland, Museum De Schilpen, Museum Het Tramstation, de Historische Vereniging Oud-Schipluiden, Cultuurstek Den Hoorn en het Kreatiehuis in Maasland. De Kindermonumentendag Midden-Delfland is mogelijk door de inzet van al deze vrijwilligers.