Nora Bolderheij (directeur), Marga Harteveld (begeleidster Kyan), Kyan Bentvelsen, Mieke Boumans (begeleidster) en Wendy Renzen (wethouder)
Nora Bolderheij (directeur), Marga Harteveld (begeleidster Kyan), Kyan Bentvelsen, Mieke Boumans (begeleidster) en Wendy Renzen (wethouder)

Basisschool Het Talent krijgt pluim voor passend onderwijs

Algemeen

DEN HOORN - Op 1 juli werd de pluim voor passend onderwijs door de wethouder Wendy Renzen uitgereikt aan basisschool Het Talent. 

Kyan zit al 7 jaar op Het Talent in Den Hoorn en gaat deze zomer de overstap maken van regulier groep 6 naar het voorgezet speciaal onderwijs. “Een stap die niet door de school opgelegd is, maar in overleg omdat we allemaal het idee hebben dat hij nu toe is aan meer praktijklessen”, vertelt zijn moeder Suzette. “Daarbij zou het ook leuk zijn als zijn groepsgenoten dezelfde interesses hebben.” 

Pluim
Omdat Het Talent heeft aangetoond de afgelopen 7 jaar goed te hebben gekeken naar het kind, wat hij nodig heeft en hoe ze hem het beste kunnen helpen, hebben ze laten zien dat ze passend onderwijs hebben verzorgd. Passend onderwijs en een inclusieve maatschappij staan hoog op de agenda van de gemeente en dus kwam wethouder Wendy Renzen zelf de pluim uitreiken. Een bijzondere verrassing voor het bestuur van de school.

Afscheidsmusical
Kyan voerde de dag van het bezoek van Renzen zijn eigen musical op voor wat familieleden en vrienden, waardoor hij ook ‘een musical’ heeft gedaan wanneer hij naar de middelbare school gaat. Het was een musical waar alleen hij in speelde en die hij zelf heeft bedacht, omdat zijn eigen klas naar groep 7 gaat. Na afloop van de musical werd de pluim uitgereikt. Wethouder Renzen benoemde de warmte die ze voelde tussen de kinderen en Kyan. De kinderen genoten van de musical en hadden nog een fantastisch afscheidslied gemaakt voor hem, waarin ze benoemden hem te gaan missen. Maar ook wat ze van hem geleerd hebben; respect en samenwerken. “Een groot voorbeeld voor de rest van Nederland hoe de school heeft gewerkt met Kyan!”, vindt zijn moeder.