Mulder (Rabobank) en Moerman (Museum Prinsenhof) bij het Inhuldigingsportret koning der Nederlanden (Foto: Marco Zwinkels)
Mulder (Rabobank) en Moerman (Museum Prinsenhof) bij het Inhuldigingsportret koning der Nederlanden (Foto: Marco Zwinkels)

Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank verlengen partnerschap

Algemeen

DELFT - Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank zijn voor drie jaar een samenwerking aangegaan om nieuwe Delftse doelgroepen aan het museum te verbinden in het kader van het inclusie- en diversiteitsbeleid.

Museum Prinsenhof Delft is er voor iedereen, maar in de praktijk blijkt dat nog niet iedereen gemakkelijk zijn weg naar het museum vindt. Het museum en de Rabobank willen samen de drempel voor een bezoek verlagen.
De eerste stappen die Museum Prinsenhof Delft hiertoe zet zijn de zogenaamde Open Huis avonden en de winactie voor het gratis gebruik van de Van der Mandelezaal. Tijdens de Open Huis avonden leiden museummedewerkers van verschillende afdelingen de gasten rond. Internationale muziek en hapjes vormen naast deze rondleidingen de basis voor een persoonlijke ontmoeting en dialoog tussen gast en museum. Ook gaat het museum de komende jaren in een project over Willem van Oranje programma’s ontwikkelen samen met de inwoners van Delft. Zo komen nieuwe doelgroepen in contact met het museum en worden de verhalen over Willem van Oranje straks verteld en belicht vanuit verschillende perspectieven.

Kijk voor meer informatie op www.prinsenhof-delft.nl.