Logo delftopzondag.nl
Met een silent piano kunt u ongestoord en niet-storend oefenen
Met een silent piano kunt u ongestoord en niet-storend oefenen (Foto: )

Clavis, een winkel in Coronatijd

DELFT - De coronacrisis treft ons allemaal, vaak negatief, soms extreem negatief maar soms ook positief. Tijdens de 'lockdown' waren veel mensen noodgedwongen thuis. Werken, half werken, niet werken en alle vormen daar tussenin. Dat hebben we geweten bij Clavis...

Veel mensen bedachten dat ze nu opeens tijd hadden om aan iets te beginnen waar ze al lang over droomden: leren pianospelen. Velen wisten via ons de weg te vinden om toch maar eens te beginnen met dit instrument. Natuurlijk heeft Clavis dan een leuk voorstel voor een goed instrument om het op te leren. Vaak begint men met een instapmodel. Maar er waren ook klanten die vertelden: “en nu ga ik het gewoon in één keer goed aanpakken”. Zij kochten of huurden een mooie akoestisch instrument bij ons.
So far, so good. Maar corona heeft ons ook getroffen.

Aanvoer
De fabrieken van onze belangrijkste leveranciers, in Indonesië en Maleisië, hebben een aantal weken stilgelegen wegens corona. Tot overmaat van ramp was er bij één van de merken ook nog eens een modelwisseling gepland, wat altijd zorgt voor wat frictie in de aanvoer. Nu was het een soort 'dubbelop'. Natuurlijk spelen we bij Clavis in op zo'n situatie: latere leveringen kunnen we vaak opvangen met een tijdelijke demo-piano, maar, eerlijk is eerlijk, de uitlevering van nieuwe instrumenten duurt nu een paar weken langer dan u van ons gewend bent. Wij zijn er van overtuigd dat de ergste nood nu zo ongeveer wel geleden is. Wij verwachten begin augustus weer aanvoer van nieuwe instrumenten, dus het lijkt ons nu een mooi moment om toch maar weer te gaan denken over een 'leven na Corona'. Voor de niet uitgeleverde bestellingen geldt: eerst –in – eerst –uit. We noemden het al: er is op dit moment een modelwisseling gaande en van de 'oude' demo-modellen zijn er nog een paar over. Letterlijk een paar, twee dus.

Silent piano
Laten we niet te lang stilstaan bij corona. Voor de rest van dit jaar hebben wij een bijzondere serie piano’s besteld bij onze leverancier: de unieke 'silent piano'. Ik kan maar geen woorden vinden hoe dat klinkt: een echte akoestische piano die u naar believen 'uit' kunt zetten en met hoofdtelefoon kunt spelen. Het is zo realistisch dat je het verschil met de 'echte' piano bijna niet hoort. Wij beloven U, als u het hoort met hoofdtelefoon kunt u de verleiding niet weerstaan om aan omstanders te vragen: “En, horen jullie nu echt niets?” Als u het ongeloofwaardig vindt klinken, dan begrijp ik dat. Kom luisteren. Dat is het enige wat we u kunnen aanraden!

Cheyenne Toetenel
Meer berichten