Goed auto leren rijden mag ook leuk zijn
Goed auto leren rijden mag ook leuk zijn (Foto: )

'Hoewel rijles een serieuze zaak is, stoppen we er ook graag humor in'

De rijlessen van Verkeersschool Niels hebben even stilgelegen door de coronamaatregelen, maar de instructeurs mogen de weg weer op. Een mooi moment om te starten met rijlessen, of om een opfriscursus te doen!

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Leo startte met Verkeersschool Niels, een bijnaam die hij al tientallen jaren te horen krijgt. Niet lang daarna kwamen Henk en Xandra erbij en dat betekent dat de verkeersschool nu al vele jaren kan bouwen op mensen met veel ervaring èn liefde voor het vak. "We horen van cursisten altijd dat er zo'n fijne sfeer is in de auto", vertelt Leo. "En dat is goed. Want hoewel rijles natuurlijk een serieuze zaak is, stoppen we er ook graag een beetje humor in om het leuk te maken. Een persoonlijk gesprekje doet het ook goed. Een kwartiertje praten is soms effectiever dan iemand een half uur de snelweg op sturen."

Gold Award
Dat de rijschool goede kwaliteit levert, blijkt uit de resultaten. De instructeurs ontvingen begin dit jaar de 'Gold Award' van 2019 voor Delftse autorijschool . Dat gebeurde op twee vlakken: voor de hoogste waardering en voor de meeste stemmen. De stemmers waren vooral eigen cursisten en oud-cursisten. "Wij zien dit als een waardering voor de wijze waarop wij werken en les geven", aldus Leo. "De winst is een kroon op het werk." Wat Leo ook aangeeft is dat veel ex-leerlingen die zo'n twee decennia geleden hun papiertje bij Verkeersschool Niels haalden, er nu hun kinderen laten lessen. "Heel leuk dat ze jaren later nog zo'n vertrouwen in ons hebben. Een mooier compliment kun je niet krijgen."

Veiligheid
Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, mogen de rij-instructeurs de weg weer op. De lessen verlopen nu wel anders dan normaal, om de veiligheid te garanderen. "Het zijn nu echte privélessen. We mogen niet met meer dan twee personen in een auto, dus een andere leerling ophalen of thuisbrengen zit er nu niet in. Daarnaast staan we de hele dag tussen rijlessen door te poetsen, om de auto te desinfecteren. Je kunt bij ons dus met een gerust hart de auto instappen." Leo benadrukt dat dit niet alleen geldt voor jongeren die hun rijbewijs willen halen, maar ook voor mensen die al geruime tijd niet hebben gereden. "Een opfriscursus is in dat geval echt een aanrader om je weer zekerder te voelen in de auto. Je investeert zo niet alleen in jouw eigen veiligheid, maar ook in die van anderen."

Wil je meer weten? Bel dan naar 015-2615151 of kijk op www.niels-verkeersschool.nl.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1