<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé (Foto: KOOS BOMMELE)

Hemd van het lijf: Denise Haring (17)

Denise (17) beoefent een bijzondere sport. Samen met hond Jillz heeft zij zich geplaatst voor het Junior Agility Open World Championship.

Waarom wilde je hier op de foto?
"Dit is de kynologenclub waar Jillz en ik twee keer per week agility trainen en waar ik zelf ook lesgeef. Dit is een belangrijk deel van mijn leven."

Wat houdt deze sport precies in?
"Bij agility loop je met je hond een parcours waarbij de hond sprongen moet maken en obstakels moet nemen. Het is echt samenwerken. We vormen een team en ik zorg ervoor dat Jillz zo goed en zo snel mogelijk het parcours aflegt."

Hoe populair is het?
"Agility is de grootste hondensport in Nederland. Onder hondenbezitters is het vrij groot. Bij wedstrijden zie je veel dezelfde mensen, maar toch ook steeds weer veel nieuwe gezichten."

Hoe lang doe jij al aan agility?
"Al vanaf mijn zesde. Ik begon met de hond van mijn moeder en doe het nu dus met mijn eigen hond."

Hoe is jouw interesse hierin ontstaan?
"Mijn moeder is ooit begonnen met agility. Wij zeggen altijd dat ze de liefde voor honden en hondensport er met de paplepel heeft ingegoten. Als klein meisje was ik al een echte hondenliefhebber!"

Wat maakt het zo leuk om te doen?
"De nóg sterkere band die je erdoor opbouwt met je hond. En het feit dat je zelf ook actief bezig bent, want je rent mee en blijft lekker in beweging."

Je doet het nu samen met Jillz. Wat is zij voor een hond?
"Jillz is een vier jaar oude Shetland Sheepdog, ook wel Sheltie genoemd. Ik heb haar al vanaf haar geboorte. Ze is bij ons in de kennel geboren, dus dat zorgt voor een bijzondere band. Inmiddels heeft zij ook zelf een nestje gehad, waarvan ik een pup heb gehouden."

Hoe goed zijn jullie samen?
"We zijn goed op elkaar ingespeeld, ondanks dat ze pas twee jaar wedstrijden loopt. Jillz en ik hebben ons dit jaar geplaatst voor het Junior Agility Open World Championship in Finland. Door het coronavirus is het helaas nog onduidelijk wanneer dit kan plaatsvinden, maar we doen er alles aan om erbij te kunnen zijn. Het is heel knap dat Jillz nu al op dit niveau meeloopt."

Waar streef je uiteindelijk naar met Jillz?
"Het behalen van de hoogste klasse, waar wij er nu nog maar één onder zitten. Met de hond van mijn moeder liep ik al op dat niveau, maar om het straks met Jillz te doen - de eerste hond die ik volledig zelf heb opgeleid - maakt het extra bijzonder."

Als ik burgemeester van Delft was, dan...
"...zou ik een trainingshal achter het clubgebouw van KC Delft zetten. Dan kunnen we ook trainen met slecht weer."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>