Logo delftopzondag.nl
Foto:

Lunchpauzeconcert De VAK online

DELFT –  Het uitstelde lunchpauzeconcert van dinsdag 17 maart vindt plaats op dinsdag 24 maart online op de website en de social media kanalen van De VAK. Dit is heel bijzonder omdat De VAK dit voor het eerst uitprobeert. Bovendien treedt Ed Baatsen (piano) voor het eerst in een duo setting samen op met Bert Lochs (trompet, fluegelhorn). Het concert wordt eerder dinsdag opgenomen.

Vanaf 12:45 uur laten ze eigen werk en improvisaties horen op het grote podium. Zij kennen elkaar onder andere van de jazzformatie 'HENK' waarmee zij net hun tweede cd hebben uitgebracht. De muziek die dit duo ten gehore brengt, valt onder de noemer moderne, creative jazz.

Ed Baatsen is naast docent piano bij De VAK ook verantwoordelijk voor de organisatie van de lunchpauzeconcerten van De VAK. Baatsen is sinds lange tijd actief in de Nederlandse jazzscene. Ook speelt hij vele andere stijlen, zoals salsa, latin-jazz, maar ook pop en soul muziek.
Bert Lochs wordt gezien als één van de beste trompettisten van zijn generatie. Met onverminderd enthousiasme weet hij steeds weer het publiek te verrassen met zijn lyrische en virtuoze bugelspel en krachtige, felle trompetklanken. Hij begeeft hij zich steeds meer op het snijvlak tussen jazz en klassieke muziek, waarbij hij duidelijk hangt naar de impressionistische lyriek van rond de vorige eeuwwisseling.

Afhankelijk van de maatregelen rondom het corona-virus wordt besloten of de andere lunchpauzeconcerten en de docent en talent-concerten doorgaan.

Pak iets te drinken en je lunch en neem plaats voor je televisie, computer, tablet of mobiele telefoon en geniet van dit bijzondere lunchpauzeconcert!

Meer berichten