Het Irish Pub Festival is een terugkerend succes in Delft (Foto: Ellen la Faille)
Het Irish Pub Festival is een terugkerend succes in Delft (Foto: Ellen la Faille)

Irish Pub Festival keert terug naar Delft!

Algemeen

DELFT - Op vrijdag 8 november kleuren acht horecagelegenheden in Delft weer groen. Een avondje Dublin in Delft!

Liefhebbers kunnen weer genieten van Ierse muziek in zeer uiteenlopende genres. Van de bekende Ierse troubadours tot traditionele Ierse muziek.

Ierse sferen
"Ieren en Nederlanders lijken wel een beetje op elkaar", aldus organisator Noel Shannon. "We houden allemaal van gezellig samen zijn, muziek, een lekker biertje en we hebben een zelfde soort gevoel voor humor. Het festival spreekt mensen aan die binding hebben met Ierland, mensen die er zijn geweest of de wens hebben er eens naartoe te gaan. Het leuke aan het festival is dat we ook altijd proberen zoveel mogelijk Ierse muzikanten te programmeren. Dat versterkt het Ierse gevoel." Zelf speelt de Ier 8 november bij Tierney's Irish Pub als The Shannons, samen met zijn vrouw Lynn die hem ook helpt bij de organisatie van het festival. Om 21.30 uur klinken de eerste klanken.

Vaste deelnemers
Inmiddels is er een vaste club aan horecagelegenheden die aan het festival deelnemen. De fans van het festival weten deze 'pubs' inmiddels feilloos te vinden. Toch nog even checken welke het precies zijn? Dat kan op de website of op de Facebookpagina van het festival. Daar vind je ook direct veel extra informatie, zoals links naar de websites van de bands en bandvideo's om de sfeer alvast te proeven. "Dit helpt het publiek bij het samenstellen van een eigen pubcrawl", vertelt Noel Shannon. "Je zoekt online uit wat je de leukste band vindt en dan probeer je een band of drie / vier te beluisteren op zo'n avond. Of je blijft de hele avond bij je favoriet plakken", lacht de Ier.

Website: www.irishpubfestival.nl
Facebook: www.facebook.com/irish
pubfestival/