<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Vorig jaar was de Markt het decor voor 'Odyssee' door theatergroep Gajes (Foto: Ingrid Koenen)
Vorig jaar was de Markt het decor voor 'Odyssee' door theatergroep Gajes (Foto: Ingrid Koenen) (Foto: Ingrid Koenen)

'Mother Earth' wordt blikvanger Mooi Weer Spelen 2020

DELFT - Mooi Weer Spelen, maar dan anders. Op woensdag 6 november presenteert Delfts straattheaterfestival Mooi Weer Spelen haar plannen voor het volgend jaar. Iedereen is welkom in het Microtheater, aanvang: 20.00 uur, Kerkstraat 19 Delft.

De 32e editie van het festival, dat elk jaar aan het begin van de zomer plaats vind, zal komend jaar niet meer geheel gratis zijn en niet meer alleen op en rond de Markt plaatsvinden.

Poptahof
Het gratis straattheaterprogramma verhuist naar het park van de multiculturele buurt Poptahof en zal vooral op zondagmiddag 21 juni plaatsvinden, één voorstelling is op vrijdag- en zaterdagavond laat, als het donker is. Rond de Markt blijven mobiele acts en een enkele straattheatervoorstelling het publiek gratis verrassen en op de Markt blijft het traditionele zaterdagavondspektakel. De kaartverkoop voor de zaterdagavondshow 'Mother Earth', een muziektheatervoorstelling op basis van muziek van Pink Floyd, start deze maand via de website van de in Delft gevestigde Nationale Theater Kassa. Een mooi Sinterklaas- of Kerstcadeau.

Festivalleider Frank Koenen: "In 2020 kopen we geen spektakel in, maar we produceren het zelf. Nog voordat The Passion op de markt kwam, droomden we er al van om een spectaculaire, multimediale muziektheatershow van internationale allure voor de Delftse Markt te maken. Die droom lijkt in 2020 uit te gaan komen. En dat allemaal omdat Peter Chattelain, oprichter van de Delftse Pink Floyd tributeband Pink Project, afgelopen voorjaar z'n 25th Anniversaryshow aanbood aan MWS. Twintig jaar eerder verzorgde de toen nog jonge tributeband een legendarisch optreden op MWS. De tijd was rijp voor een nieuwe samenwerking. Zo kwam alles aan het rollen."

Mother Earth
Met Pink Project en met Rotterdams regisseur Jacqueline Sterk wordt momenteel speciaal voor MWS 2020 'Mother Earth' ontworpen, een muziektheatervoorstelling op basis van de muziek en het maatschappijkritische gedachtegoed van de legendarische band Pink Floyd. Niet alleen de band Pink Project en de muziek van Pink Floyd maar ook de Markt zélf zal de bezoeker op een unieke manier beleven. Locatiemuziektheater ten top. Made in Delft. Op zaterdagavond 20 juni zal de complete Markt – van gevel tot gevel - ingezet worden om met acteurs, dansers, straattheaterartiesten en luchtacrobaten uit Delft en Nederland en met videoprojecties, lichteffecten en quadrafonisch geluid het wel en wee van ons moedertje aarde te verbeelden.

Performance
Regisseur Jacqueline Sterk: "'Mother Earth' wordt een vier uur durende performance waarin we enkele personages volgen met teksten en muziek van Pink Floyd als leidraad. De Markt wordt omgetoverd tot een theatrale wereld, waar de werkelijkheid is uitvergroot en ingedikt, een voorstelling vol herkenning, maar toch heel vervreemdend. Het publiek wordt onderdeel van dit geheel. De personages worden geplaagd door hun angsten en verlangens. Schaduwen jagen langs de muren, acrobaten vliegen om je oren, vragen gaan door je hoofd. 'Mother Earth' geeft het publiek een onvergetelijke avond vol klassiekers in een hedendaagse context waarin de thema's van toen actueler dan ooit blijken."

Dansvoorstelling
In de plannen verhuist het gratis straattheaterprogramma van Mooi Weer Spelen naar het Poptapark, vooral op zondagmiddag 21 juni. Op vrijdag- en zaterdagavond staat daar ook de prachtige urban dans- en videovoorstelling 'L'Ivresse d'une approche' van het Franse gezelschap Au Delà Du Bleu op de planning. Koenen: "Nadat we zes edities van MWS vooral op de Markt deden, vroegen we ons af hoe het zou zijn om een editie in een park te doen. Het Poptapark leent zich er goed voor, er ligt stroom, de buurt is gastvrij en we kennen het park inmiddels op ons duimpje omdat we er alweer elf maal het minifestival 'Dwalen door Poptahof' van Delftse Maakweken organiseerden. Bovendien, als we op de Markt 'Mother Earth' afbouwen, is het misschien onhandig als er het festival bezig is. En de avondvoorstelling 'L'Ivresse d'une approche', die móet in het Poptapark. Het is zo'n fascinerende, poëtische mix van solodans, livemuziek en waanzinnige videobeelden op een achterdoek van tien bij zes meter. Die moet je buiten in de openlucht meemaken. De gekromde heuvelrug in het park biedt plek voor veel publiek en vormt een mooie natuurlijke tribune."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>