Het Nationaal Schoolontbijt doet goed voor Het Vergeten Kind (Foto: FloorFoto)
Het Nationaal Schoolontbijt doet goed voor Het Vergeten Kind (Foto: FloorFoto) FloorFoto

Burgemeestersontbijt ten bate van Het Vergeten Kind

Algemeen

REGIO - Tijdens de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.750 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats.

In Zuid-Holland ontvangen de burgemeesters van 39 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis.

Symbolisch
Zo geven ze samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 250 burgemeesters in het hele land mee. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Regio
Scholen uit de regio die bij de burgemeester op bezoek gaan voor een ontbijtje zijn: de Laurentiusschool voor BSO in Delft, de Christelijke Basisschool (CBS) De Ark in Schipluiden en de Octantschool Ackerweide in Pijnacker. Namens de Laurentiusschool voor BSO gaat groep Walvis (6/7) op bezoek in het stadhuis van Delft. Een enthousiast aantal van 14 kinderen met 3 begeleiders die voor een ontbijtje aanschuiven bij burgemeester Marja van Bijsterveldt. Spannend! Of niet? We vragen het leerkracht René van Oostrom: "Donderdag 7 november is het zover! Bij ons ligt de nadruk op gezond eten en een goed ontbijt in het bijzonder. We zijn er trots dat we zijn uitgenodigd om onze school te vertegenwoordigen op het burgemeestersontbijt."