Studenten worden opgeleid om bestaande techniek en innovaties in de tuinbouwtechniek te doorgronden.
Studenten worden opgeleid om bestaande techniek en innovaties in de tuinbouwtechniek te doorgronden.

'Green Tec' op het Wellantcollege is succesvol gestart

Algemeen

Het Wellantcollege is anderhalf geleden begonnen met de opleiding Greentec in Delft. Dit is een opleiding voor studenten die geïnteresseerd zijn in techniek en automatisering. Het technische bedrijfsleven is enthousiast en stelt voldoende stageplekken ter beschikking. Werkgelegenheid na het afronden van deze opleiding is dan ook gegarandeerd.

De opleiding is een cross-over tussen techniek en de tuinbouwsector. De studenten worden opgeleid om de bestaande techniek en de innovaties in de tuinbouwtechniek te doorgronden. Ook komen alle facetten van de teelt in het studieprogramma aan de orde. Veel bedrijven zijn internationaal actief. Nederlandse innovaties worden in het buitenland geïmplementeerd.


Duurzaamheid is een ander belangrijk item. Technische vernieuwingen moeten er in de nabije toekomst voor zorgen dat de productie in Nederland nog schoner en energiezuiniger wordt. Jonge mensen die voldoende kennis hebben van beide werelden, techniek en tuinbouw, zijn hard nodig om dit in de toekomst te realiseren.
De opleiding speelt in op deze ontwikkelingen en biedt de studenten voldoende kennis om deze toekomstvisie te kunnen realiseren. Wellantcollege en Mondriaan werken samen aan de opleiding Mechatronica.
Op de derde verdieping van het gebouw van Inholland wordt de opleiding uitgevoerd.

Open dag
Op zaterdag 13 februari is er van 10.00 uur tot 14.00 uur een open dag. In het gebouw van Inholland Delft op de derde verdieping wordt dan voorlichting gegeven over de Green Tec opleiding. Studenten en docenten beantwoorden dan al uw vragen en laten u ervaren wat de opleiding te bieden heeft. Meer weten? Kom dan tijdens de open dag langs bij Wellant MBO Delft Green tec aan de Rotterdamseweg 141 in Delft, mail naar delft@wellant.nl of kijk op de website www.wellant.nl.