Wethouder Hekker in actie. (foto: Vincent Basler)
Wethouder Hekker in actie. (foto: Vincent Basler)

Feestpaal geslagen voor nieuwbouw Scholencombinatie Delfland

Algemeen

DELFT - Wethouder Aletta Hekker en leerling Vincent van Rossum - van de afdeling Horeca van Scholencombinatie Delfland – klommen woensdag  in de heistelling om de feestelijke paal te slaan voor de nieuwbouw van de school.

Gister zorgde de leerlingenraad van de school ervoor dat de heipaal ook daadwerkelijk een feestpaal is door deze met vrolijke kleuren te beschilderden. Het slaan van de feestpaal markeert de start bouw van de school, en vormt tegelijkertijd de eerste bouwwerkzaamheden in de Coendersbuurt in Nieuw Delft.

Modern onderwijs
Aan de toekomstige Ireneboulevard in Nieuw Delft, op de hoek bij de Van Bleyswijckstraat, wordt de nieuwbouw voor Scholencombinatie Delfland - met daaraan gekoppeld een sporthal – gerealiseerd door aannemer Slokker Bouwgroep B.V. De school krijgt uitstekende faciliteiten voor het verzorgen van VMBO onderwijs in techniek, verzorging en commercie. Daarmee zal de school een belangrijke schakel in de onderwijsketen in Delft Kennisstad vormen en verbetert  de aansluiting op het bedrijfsleven in Delft.
De Gemeente Delft heeft Slokker Bouwgroep B.V. opdracht gegeven om de nieuwbouw voor Scholencombinatie Delfland te realiseren. Scholencombinatie Delfland is een samenwerking tussen de VMBO-afdelingen van het Grotius College en het Christelijk Lyceum Delft (CLD). DP6 Architectuurstudio maakte het ontwerp voor de nieuwe school. Het gebouw krijgt een duurzaam warmtesysteem en gaat zo mee met de duurzaamheidsambities die voor Nieuw Delft als geheel gelden.
De nieuwbouw is naar verwachting eind 2016 gereed. Leerlingen, docenten en andere gebruikers van de school nemen vanaf het eerste kwartaal van 2017 intrek in het nieuwe gebouw. Zij zitten momenteel nog tijdelijk in de VMBO-locatie aan de Juniusstraat. Scholencombinatie Delfland telt nu ongeveer 500 leerlingen. De nieuwbouw van de school is toegerust op 550 tot 600 leerlingen.