Het terras van het Prinsenkwartier op het Sint Agathaplein.
Het terras van het Prinsenkwartier op het Sint Agathaplein.

Het Sint Agathaplein wacht een nieuwe inrichting

Algemeen

DELFT – Het kenmerkende witte gebouw op het Sint Agathaplein is het Prinsenkwartier. Tot op enige jaren geleden was hier Museum Nusantara gevestigd. Inmiddels heeft dit gebouw de functie om techniek, kunst en cultuur bij elkaar te brengen en te laten zien aan de stad.

Hiervoor werken meerdere partijen samen. De afgelopen tijd heeft de bouwgroep van het Prinsenkwartier gewerkt aan een inrichtingsplan voor het Sint Agathaplein. Hierbij is er ook een ontwerp gemaakt voor de ingangen en de buitenkant van het gebouw. De jury, die de plannen van het Prinsenkwartier heeft beoordeeld, vond dat er wat moest gebeuren. Nu is het de hoogste tijd om de resultaten van deze voorstellen te delen met de gebruikers van deze ruimte. Dit gebeurt tijdens een lezing gecombineerd met een workshop op dinsdag 26 januari 2016. De sprekers zijn architect Ineke Hulshof en Jan Brouwer. Zij zullen de uitgewerkte voorstellen bespreken in een aantal groepen. De avond begint om 20.00 uur en zal duren tot 22.00 uur. De toegang is helemaal gratis.

Sfeervolle toegang
De partijen die in het Prinsenkwartier samenwerken om techniek, kunst en cultuur bij elkaar te brengen, zijn HYPO kunstsuper, Techniek OntmoetingsPunt – TOP, het Collectief, Kadmium, Delft Design, museum Het Prinsenhof en café BAR/BAAR. Ook aan andere partijen wordt gelegenheid geboden om gebruik te maken van de ruimte. Er vinden dan ook regelmatig lezingen plaats, er zijn uitdagende voorstellingen, kunst kan men kopen in de super en er is veel ruimte voor andere experimenten en creativiteit.

Zomerterras
Het Prinsenkwartier heeft een café met in de zomer een terras. Door de levendigheid die door deze invulling van het gebouw ontstaat, vormt het Sint Agathaplein vanaf de moderne Spoorzone straks een prachtige, sfeervolle en historie ademende toegang tot de binnenstad van Delft.