In Museum Prinsenhof is komende tijd veel te beleven. (foto: Marco Zwinkels)
In Museum Prinsenhof is komende tijd veel te beleven. (foto: Marco Zwinkels)

Beleef de geschiedenis van Nederland

cultuur

In de kerstvakantie is er voor gezinnen weer van alles te beleven in Museum Prinsenhof Delft.

Op 20 en 30 december kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan de gratis workshop 'Van foto naar kunstwerk'. Eerst gaan ze als groep de binnenstad van Delft in, gewapend met een camera, op zoek naar inspiratie. Vervolgens maken de kinderen aan de hand van de gemaakte foto's zelf een 'Schoonhoven' van karton, klei en verf. De creaties worden in het museum getoond.

Vol interactie
Heeft u de FamiliespeurWIJZER al eens gedaan? Deze combinatie van kennisquiz en bordspel zit vol interactie. Het museum is het speelbord waarop je verschillende opdrachten moet oplossen, door goed te zoeken, te tekenen of te puzzelen. Ook zijn er aparte vragen voor kinderen, volwassenen en het hele gezin. Kosten: 3 euro 50 per familie.
Elke zondag is er in Museum Prinsenhof Delft om 14.00 uur een instaprondleiding door de vaste collectie. Op 20 december is familierondleiding, op 27 december de rondleiding langs hoogtepunten in het museum en op 3 januari 2016 is een rondleiding waarbij Delfts Blauw centraal. De kosten voor een rondleiding bedragen 2 euro 50 per persoon, plus de entree van het museum.
Elke zaterdag om 14.00 uur is er een gratis instaprondleiding door de tijdelijke tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven, exclusief entree van 5 euro.
Doe met de hele familie een cold case onderzoek naar de moord op Willem van Oranje en vergelijk je bevindingen met het officiële moordonderzoek. Met behulp van een onderzoekskoffer verricht je metingen op de plaats delict en duik je in oude getuigenverslagen en historische prenten. Kosten: 5 euro per familie.
Maak een audiotour langs de hoogtepunten van de museumcollectie en ontdek al wandelend óók de geheimen van het oude kloostergebouw en het woonhuis van Willem van Oranje. Leuk voor jong en oud. Kosten: 2 euro 50 per apparaat.


Museum Prinsenhof Delft
Sint Agathaplein 1
www.prinsenhof-delft.nl