In het Mineralogisch Geologisch Museum is veel te zien.
In het Mineralogisch Geologisch Museum is veel te zien.

Meer over mineralen in Mineralogisch Geologisch Museum

cultuur

Bezoekers kunnen sinds vorige maand het vernieuwde Mineralogisch Geologisch Museum (MGM) bezoeken. Het MGM toont een unieke collectie kristallen, ertsen, fossielen en mineralen. Ook zijn er rondleidingen waarbij bezoekers alles te weten komen over de collectie.

Sinds 1912 was aan de Mijnbouwstraat 120 in Delft het Mineralogisch Geologisch Museum gevestigd. Het vormde bijna 100 jaar onderdeel van de opleiding Faculteit der Mijnbouwkunde en Petroleumwinning van de TU Delft. Het Mineralogisch Geologisch Museum bevatte een collectie van unieke kristallen, mineralen, ertsen en fossielen en bestond uit een zaal van ruim 500 vierkante met zo'n 140.000 handstukken, door studenten, staf en mijnbouwkundig ingenieurs verzamelt gedurende de afgelopen 150 jaar: cultureel erfgoed pur sang.
De 'mijnbouw'-faculteit is in 2008 samengegaan met de Faculteit Civiele Techniek, afdeling Technische Aardwetenschappen. Het museum is achtergebleven op de Mijnbouwstraat en vormt nu onderdeel van het Science Centre. Het is een bijzonder ingericht, sfeervol museum kan het enthousiasme voor de aardwetenschap stimuleren en de kennis daarover verspreiden.
Wat heeft het Mineralogisch Geologisch Museum te bieden? Het museum heeft een beperktere opstelling van ertsen, mineralen, gesteenten en fossielen op de tweede verdieping van Mijnbouwstraat 120. In samenwerking met Geoscience & Engineering worden workshops gegeven op het gebied van geologie. Het is alleen mogelijk om het MGM te bezoeken door mee te doen aan één van de geplande rondleidingen. Deze rondleidingen worden elke zaterdag en zondag om 11.30 uur aangeboden. Het is mogelijk om van te voren telefonisch te reserveren. Bij de rondleidingen is er plek voor 16 bezoekers. Naast de reguliere rondleidingen op zaterdag en zondag is het mogelijk, om voor grote groepen, een arrangement te boeken.
Zie voor meer informatie de website www.sciencecentre.tudelft.nl of mail naar sciencecentre@tudelft.nl.