Het Straatje is vanaf 25 maart te zien in Museum Prinsenhof.
Het Straatje is vanaf 25 maart te zien in Museum Prinsenhof.

Museum Prinsenhof Delft tijdelijk dicht

cultuur

Museum Prinsenhof Delft gaat na 4 januari enkele weken dicht. De vaste collectie is dan niet te bezoeken. De tentoonstelling 'Kijk, Jan Schoonhoven' blijft wel te bezichtigen, tot de einddatum van 15 februari. De sluiting is noodzakelijk omdat er structurele verbeteringen moeten worden doorgevoerd in de beveiliging van het museum.

In een ingelaste extra raadsvergadering op vrijdag 18 december heeft de gemeenteraad van Delft ingestemd met het voorstel van B en W om hiervoor extra middelen beschikbaar te stellen. Na de werkzaamheden zal het mogelijk zijn om topstukken in bruikleen te huisvesten, zoals Het Straatje van Vermeer, dat vanaf 25 maart in Museum Prinsenhof Delft te zien zal zijn. De investering was voorzien voor 2018, maar is hiermee naar voren gehaald en verhoogd.

Blij met het besluit
Patrick van Mil, directeur van Museum Prinsenhof Delft is blij met het besluit van de raad. "Dit stelt het museum in de gelegenheid om niet alleen Het Straatje van Vermeer, maar in de komende tientallen jaren ook andere bijzondere tentoonstellingen met waardevolle nationale en internationale topstukken te laten zien", reageert Van Mil.

Kortingsvoucher
De aanpassingswerkzaamheden starten per direct. Om deze reden is de vaste presentatie van het museum vanaf 4 januari enkele weken gesloten voor publiek.
De succesvolle tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven blijft wel te bezichtigen. Bezoekers in deze periode ontvangen een voucher die op een later moment korting geeft op de vaste presentatie van het museum en op de tentoonstelling Vermeer komt Thuis.
Deze tentoonstelling, waarbij voor het eerst in zestig jaar weer een schilderij van Johannes Vermeer in Delft te zien zal zijn, gaat van start op 25 maart 2016.