Afbeelding

Bij nacht en ontij

Algemeen

Ook tijdens de donkere dagen is er genoeg te doen in Delft. De finale van Voices & Fun in de Nieuwe Prins toonde aan dat in Delft genoeg vocaal talent aanwezig is. Daarnaast was Feemuz ook weer een groot succes: die Van der Mandelezaal blijft toch een prachtige locatie voor een feest.
Op 9 november was er de officiële opening van Hanos, een indrukwekkend bedrijf. Ik vraag me wel af of, als er bij Delft-Noord ook nog een KFC en een groot restaurant komt, dit niet leidt tot een verkeerschaos.
Met Mark Boomkens hebben we een nieuwe stadsprins die in de sporthal bij d.v.v. Delft werd gepresenteerd. Ik zou ervoor willen pleiten om de carnavalsverenigingen samen te voegen. Carnaval is niet meer zo florerend als vroeger en we moeten er met zijn allen toch wat van maken. Op sportpark Kerkpolder werd Pierre van Zinnen tijdens een indrukwekkende middag Koninklijk onderscheiden. Ik ben blij dat ik deze mooie middag heb mogen bijwonen.
Op horecagebied viel er ook weer wat te vieren. Sevenhills vierde haar eerste verjaardag. George en zijn vrouw hebben er wat moois van gemaakt. Daarnaast werd STECK officieel geopend: Delft heeft weer wat het miste: een gelegenheid om een avond lekker te dansen. Verder zaten Biercafés De Klomp en Doerak net als Kobus Kuch in de Misset Horeca Top 100. Dat is een felicitatie waard.
Sinds enkele weken zijn we met de oud-voetballers weer aan het spinnen voor Willem Felsoord. Dat doen we onder leiding van Koos van der Burg, die volgens mij denkt dat we nog vijftig zijn. De partneravond van Debora, een ander goed doel, in het Rieten Dak was een succes. Het is mooi om te zien hoeveel enthousiasme er is en dan wil ik Paul Friskes in het bijzonder noemen.
Het is leuk om te zien dat de Nachtburgemeester serieus wordt genomen: zo mocht ik pas voor een groep makelaars, bouwbedrijven en stadsmanagers een verhaal vertellen over het toerisme in Delft in restaurant Savarin. Ook bij De Kracht van Delft waren we natuurlijk van de partij. Ik zou de organisatie willen aanraden twee categorieën te maken, want nu is het appels met peren vergelijken. Lokale ondernemers zijn al snel kansloos tegen wereldwijde marktleiders.
Verder werden we met Sinterklaas onaangenaam verrast: een onverlaat had de pui van de Sjees vernield en kwam de dag erna met een inbraak zijn klus afmaken.
Ten slotte was er dinsdag Lichtjesavond. Ik heb het sfeervolle spektakel met de hoffotograaf van bovenaf mogen bekijken. Het was een prachtig gezicht en ik vind het verbazingwekkend hoe iedereen na de opening vanaf de Markt zo snel mogelijk de stad in trekt om van al het moois en lekkers te genieten.