De ondertekening van het samenwerkingsverband vond onlangs plaats bij Ipse de Bruggen.
De ondertekening van het samenwerkingsverband vond onlangs plaats bij Ipse de Bruggen.

SOB Delft bouwt bruggen tussen onderwijs en bedrijven

Algemeen

Verschillende partners hebben onlangs het samenwerkingsverband SOB Delft ondertekend voor drie jaar. Deze stichting is betrokken bij LOB-activiteiten voor leerlingen van 12 tot 17 jaar in samenwerking met het bedrijfsleven in Delft.

LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. De leerlingen maken in de praktijk kennis met verschillende sectoren, bedrijven, beroepen en functies. Hierdoor kunnen zij bewuster een vervolgopleiding kiezen. De leerlingen doen ervaringen op en ontdekken hun interesses en talenten. Denk hierbij aan bedrijfsbezoeken, snuffelstages, praktijkopdrachten en workshops in de klas, zoals de 'Dag van de Zorg' en de 'Dag van het Ondernemen'. Hiervoor zijn bedrijven nodig die hun hart en deuren willen openzetten voor deze jonge doelgroep.
De stichting is een netwerk en 'bouwt bruggen' tussen onderwijs en bedrijven zodat vmbo-, havo- en vwo-leerlingen een kijkje kunnen nemen in de (beroeps)praktijk. Bedrijven kunnen bij SOB Delft bovendien terecht voor vragen over het onderwijs.
SOB Delft wordt mogelijk gemaakt door de volgende partners: Stanislascollege, Grotius College, Christelijk Lyceum Delft, SC Delfland, Bedrijventerrein BKS, Pieter van Foreest, ROC Mondriaan en TU Delft. Hiernaast zijn er verschillende donateurs die de stichting een warm hart toedragen, zoals Bouwmensen Delft, Wellantcollege en MKB Delft.
SOB Delft is op zoek naar ondernemers in Delft die ook een steentje willen bijdragen. Meer informatie is te vinden op www.sobdelft.nl. Bovendien is het mogelijk vrijblijvend contact op te nemen met programmamanager Angela van Zaalen via telefoonnummer 06-53221429.