Dierenarts Van Nijhuis is blij met de twee parkeerplaatsen die voor zijn praktijk zijn gerealiseerd.
Dierenarts Van Nijhuis is blij met de twee parkeerplaatsen die voor zijn praktijk zijn gerealiseerd.

'Het artikel in Delft op Zondag heeft veel losgemaakt'

Algemeen

DELFT – De maand december is het moment bij uitstek om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin dierenarts Jacob van Nijhuis zich zorgen maakte om de verdwenen parkeerplaatsen bij zijn kliniek, die werden opgeofferd door een rotonde. Dus vroegen we hem: Hoe is het nou?

"De mensen komen hier naar toe met hun zieke hond op de arm. Daar kun je niet ver mee lopen", wist hij toen te melden. "Toen de parkeerplaatsen verdwenen zagen we ook een deel van onze klanten afhaken. Het artikel in Delft op Zondag heeft veel losgemaakt. We stonden er werkelijk versteld van hoeveel reacties we hebben gekregen van mensen die het hadden gelezen. Ik denk dat het ook heeft bijgedragen aan de uiteindelijke oplossing van ons probleem."
Van Nijhuis zocht contact met de gemeente en kwam in gesprek met de burgemeester. "Ik heb uitgelegd dat, toen we achttien jaar geleden de praktijk aan het Crommelinplein vestigden, we dat bewust hebben gedaan omdat daar geen parkeerproblemen waren. Overal mocht de auto gratis worden neergezet. Langzaam maar zeker verdwenen de parkeermogelijkheden. Er werd betaald parkeren ingevoerd. Mensen kochten een parkeerkaartje, maar zetten de auto vervolgens op voor vergunninghouders gereserveerde plaatsen. Ondanks het parkeerkaartje kregen ze dan toch een bon van 83 euro. Vooral in de eerste maanden stonden er regelmatig hele boze mensen in de praktijk met een bekeuring te zwaaien."
Het probleem van Jacob van Nijhuis werd serieus genomen. "Er werd naar mijn probleem geluisterd en men was bereid om mee te denken in oplossingen. Ik heb een aantal alternatieven aangegeven. Uiteindelijk heeft dat geleid tot de realisatie van twee parkeerplaatsen op de brede stoep voor de praktijk. Die plaatsen zijn uitsluitend bestemd voor mensen die met hun zieke dieren een bezoek brengen aan onze praktijk. Ze moeten wel voor de parkeerplaats betalen, maar ze hoeven niet bang meer te zijn dat ze een bon achter de ruitenwissers vinden."
Inmiddels heeft Van Nijhuis wel een aantal vaste klanten zien vertrekken. "Ik hoop dat die mensen op termijn weer bij ons terugkomen, nu ze weten dat ze de auto vlak voor de deur kwijt kunnen. Ze zijn van harte welkom."