René van der Kruit (links) en zijn evenementenbureau zouden Delft en de Delftse jeugd kennis laten maken met oud-Hollandse spelletjes, maar zover kwam het niet.
René van der Kruit (links) en zijn evenementenbureau zouden Delft en de Delftse jeugd kennis laten maken met oud-Hollandse spelletjes, maar zover kwam het niet.

'Het voelde niet veilig en het voelde niet goed'

Algemeen

DELFT – De maand december is het moment bij uitstek om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin het mega-evenement Schat van Delft in Delft zóu plaatsvinden, maar waar we nooit meer iets over vernamen. Dus vroegen we organisator René van der Kruit van Van der Kruit Buitensport: Hoe is het nou?

-Hoe is nou met de Schat van Delft?
"In augustus heb ik het uiteindelijk zelf afgeblazen. Dat is me niet in dank afgenomen. Maar als professional zag ik geen kans het verantwoord te organiseren. Ik wilde het nog uitstellen, maar daar kon de organisatie zich niet in vinden. Over en weer zijn wel wat verwijten uitgewisseld. De Schat van Delft is het meest ambitieuze evenement dat ik ooit in Delft heb willen opzetten. En dat het ooit doorgaat is zeker, maar wanneer is de vraag."
-Waarom zag je er dit jaar geen heil meer in?
"Het aantal vrijwilligers was onvoldoende, er was te weinig financiering en ik kon de veiligheid van de deelnemers niet waarborgen. Het voelde gewoon niet veilig en het voelde niet goed, dan kun je het beter in een later stadium wèl goed doen. Sport en geschiedenis zijn overigens twee grote hobby's van me, dus ik ben ervan overtuigd dat we dit ooit nog eens gaan doen. Met welke partners weet ik niet, maar van uitstel hoeft geen afstel te komen. Als de organisatie morgen zegt dat ze ervoor willen gaan dan gaan we meteen kijken of we het volgende week weer op kunnen pakken. Dit is trouwens voor de eerste keer in mijn 25 jaar lange carrière dat ik zelf een evenement heb afgelast. Dat wil wel wat zeggen."
-Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?
"Ik vond het een verrassend jaar met een heel goed einde. We hebben het 25-jarig jubileum gevierd, zijn momenteel in Noordwijk bezig met leuke ijsbaanactiviteiten, we zijn met het evenementenbureau verhuisd naar Rijswijk en de zaak is gelukkig wel weer in een schwung gekomen. Vanaf 1 januari gaan we verder onder een andere naam: Sportsevents. We zijn klaar voor de komende 25 jaar."
-Hoe oud ben je?
"59 Jaar, maar laat mij maar lekker blijven werken, dat vind ik prachtig. Ik heb helemaal geen zin in met pensioen gaan. Ik sterf liever in het harnas."