Een artist impression van de nieuwe locatie van Dansschool Wesseling.
Een artist impression van de nieuwe locatie van Dansschool Wesseling.

Dansschool Wesseling naar de Buitensloot

De Gemeente Delft heeft Dansschool Wesseling groen licht gegeven om zich te vestigen aan de Buitenwatersloot, in het voormalig pand van Naaktgeboren. Daarmee lijkt een eind te komen aan een lange zoektocht naar een nieuw pand.

De Delftse dansschool moest in 2009 haar pand aan de Houttuinen verlaten in verband met de aanleg van de spoortunnel. Er volgde een lange zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie. In de tussentijd gingen de lessen en activiteiten door op verschillende locaties.

Tientallen locaties werden bezocht en zeker vijf locaties zijn serieus onderzocht. Zo was in de loop der jaren sprake het Techniek Museum, nieuwbouw langs de A13 en een pand aan de Schieweg. Inmiddels is Wesseling al weer ruim twee jaar bezig met het mogelijk maken van een vestiging aan de Buitenwatersloot, in het voormalige pand van Naaktgeboren.

Een eerdere poging voor een dansschool met de mogelijkheid tot zalenverhuur is gestrand. De gemeente vindt dat zalenverhuur niet kan op deze plek, een dansschool kan wel, zo was de reactie. Wesseling heeft deze zoveelste teleurstelling geïncasseerd en is plannen gaan maken voor een businessplan met uitsluitend danslessen en dansactiviteiten. Met de overname van een andere dansschool, namelijk Dansplaats Delft, is dit mogelijk. Op 16 oktober zijn de nieuwe plannen ingediend en op 3 december is het verlossende woord gekomen. Het College van B en W heeft besloten om de aangevraagde vergunning te verlenen.

In de afgelopen twee jaar is er veel contact geweest met omwonenden om ervoor te zorgen dat zij op de hoogte zijn van de plannen. De omwonenden zijn met regelmaat geïnformeerd en gehoord. Opmerkingen zijn meegenomen in de planuitwerking. De gemeente heeft goed geluisterd naar de buurtbewoners. De gemeente stelt eisen en voorwaarden aan de omgevingsvergunning met betrekking tot parkeren, geluid en verkeer. Wesseling is er dan ook van overtuigd dat er nu een waterdicht plan gepresenteerd is. "Wij gaan deze fabriekshal omtoveren tot danspaleis. Een parel in de wijk", laten Bart en Jascha Wesseling weten.


Belanghebbenden hebben nu zes weken te tijd om een bezwaar in dienen bij de gemeente. Bart en Jascha Wesseling hopen dat het niet zo ver komt en dat zij eindelijk kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst voor dit echte Delftse familiebedrijf.

Meer berichten
 
CustomHtml_1