Slachtoffer van in brand gestoken motor zoekt lotgenoten

Algemeen

DELFT – Conny Vos is tien jaar geleden aan de dood ontsnapt toen haar motor voor de deur in brand werd gestoken, de tank ontplofte en rakelings langs het slaapkamerraam vloog. Het valt haar sindsdien op hoeveel motors bij haar in de Kuiperwijk in brand worden gestoken.

Ook begin deze maand ging in deze buurt weer een motor in vlammen op. "Ik denk dat dit, sinds het bij mij is gebeurd, al de veertigste keer is", vertelt ze. "Misschien meer, misschien minder, maar het staat altijd hooguit als klein berichtje in de krant. Er is weinig aandacht voor. Maar ik blijf die berichtjes lezen, het verbaast me al jarenlang. Ik heb het idee dat het steeds dezelfde dader is, want het gebeurt steeds in dezelfde wijk: de Kuiperwijk. Gebeurt hier dan niets mee? Ik zou weleens willen weten of er een patroon in zit, of dit bijvoorbeeld altijd op vrijdagavond gebeurt."
Conny Vos zit er niet op te wachten dat haar contactgegevens in de krant komen, maar lotgenoten kunnen desgewenst via redactie@delftopzondag.nl met haar in contact komen. Hopelijk kan het helpen. "Want het zou verschrikkelijk zijn als dit straks nog levens kost."
Volgens politiewoordvoerder Cor Spruijt is het echter niet bepaald schering en inslag met in brand gestoken motors in deze buurt. "De afgelopen vier jaar was het er gemiddeld één per jaar, de periode daarvoor heb ik niet kunnen nagaan", reageert Spruijt. "Zoiets is natuurlijk hartstikke vervelend voor de slachtoffers, maar het is niet zo dat we hier elke week moeten uitrukken voor een motorbrand."
Conny Vos weet als geen ander hoe vervelend het is. Los van het gevaar van de ontplofte tank, leidde het tot duizenden euro's schade. Omdat het vandalisme betrof, keerde de verzekering geen cent uit. "M'n motor was een half jaar oud. Het heeft me vierduizend euro gekost." Het is lastig om te voorkomen dat je motor in brand wordt gestoken. De politie adviseert degene die het overkomt in elk geval altijd aangifte te doen.