Afbeelding

Electrotechnisch bureau Van Kapel is al bijna een halve eeuw een begrip in de regio

lopende zaken

Editie: Week 38, Jaargang 20 |

DELFT – Electrotechnisch Bureau Van Kapel weet vanaf 21 september waar Abraham de mosterd haalt. Waar vijftig jaar begonnen werd vanuit een huiskamer, heeft de familie Van Kapel nu twee prachtige winkelpanden aan de Hugo de Grootstraat.

Het begon allemaal op 21 september van het jaar 1962. Meneer en mevrouw Van Kapel woonden in de Poptahof en meneer Van Kapel ging in de avonduren de deuren langs om lampen en kroonsteentjes te verkopen, terwijl mevrouw Van Kapel aan de telefoon gekluisterd zat om bestellingen op te nemen. “In die tijd werkte mijn man nog bij Braat op kantoor”, herinnert ze zich. “En in de weekends had hij bij de vader van een vriend van hem geholpen die een soortgelijke winkel had. We besloten het in de avonduren te doen en toen dat bleek te werken huurden we in 1967 het eerste winkelpand aan de Hugo de Grootstraat”, blikt ze terug. Haar man kreeg van zijn werkgever te horen dat hij, bij het eventueel mislukken van de winkel, altijd terug kon keren.

In de nieuwe winkel was er ruimte voor witgoed en werd onverminderd doorgegaan met verlichting. “Daarnaast gingen we de deuren langs om waterverdampers te verkopen”, weet mevrouw Van Kapel nog. Acht jaar later, in 1975 kwam er naast een extra pand ook nog een technische dienst bij, die ervoor zorgde dat elektrische apparaten werden gerepareerd. In 1979 werden beide panden samengevoegd tot één grote winkel.

In de economisch mindere tijden in de jaren ’80 van de vorige eeuw wist Van Kapel, die veel zaken deed met bejaardentehuizen en woning-bouwverenigingen, het hoofd goed boven water te houden. Toen de benzinepomp van Vlek aan de overkant van het winkelpand begin jaren ’90 stopte, werd er een onderkomen voor het installatiebedrijf gebouwd. Inmiddels zijn we negentien jaar verder en is Van Kapel, ondanks het feit dat mijnheer Van Kapel zo’n zeven-en-een-half jaar geleden overleed, nog steeds springlevend.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12