Bas Verkerk wil geen derde ambtstermijn als burgemeester

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

DELFT – Burgemeester Bas Verkerk heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering op het stadhuis aangekondigd geen derde ambtstermijn te ambiëren.

Wel maakt hij zijn tweede ambtstermijn af, wat betekent dat hij dus in de zomer van 2016 stopt als burgemeester. “Na twaalf jaar burgemeesterschap is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging”, reageert Verkerk. “Ik heb de fractievoorzitters meegedeeld dat ik geen derde ambtstermijn als burgemeester in Delft ambieer. Vanzelfsprekend zal ik me tot aan het einde van mijn ambtstermijn met evenveel toewijding blijven inzetten voor onze mooie stad. Delft staat voor een grote opgave. Daarvoor blijf ik mij onverminderd inzetten in het belang van alle Delftenaren.”

Bas Verkerk lijkt hiermee de eer aan zichzelf te willen houden. Het AD meldde vorig weekend dat de Delftse fractievoorzitters in het geheim hadden overlegd over de toekomst van Verkerk als burgemeester van Delft. Ze waren het er volgens de krant unaniem over eens dat Delft, als de ambtstermijn van Verkerk volgend jaar afloopt, een andere burgemeester moet krijgen. Verkerk is sinds 2004 burgemeester van Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12