Afbeelding

Vincent Visser wil nog veel leren bij en meegroeien met DHC

Algemeen

Editie: Week 8, Jaargang 21 |

Zijn ijzersterke trap, die door kenners regelmatig wordt vergeleken met die van Ronald Koeman, is één van de grote wapens van Vincent Visser. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - DHC beleeft een apart seizoen. De ploeg van trainer Rob de Lange heeft na veertien wedstrijden even vaak gewonnen als verloren, maar staat op een verdienstelijke vijfde plaats in de competitie.

Afgelopen zondag liep DHC aan de Brasserskade tegen RKAVV tegen de zesde nederlaag van het seizoen op. “Dat is jammer”, vindt centrale verdediger Vincent Visser. “Want als je een paar minuten voor tijd nog op 2-2 staat, moet je dat gelijke spel er in ieder geval uitslepen. Nu sta je met lege handen terwijl dat niet nodig is. Het was sowieso een aparte wedstrijd, want we stonden al binnen een minuut op voorsprong. Na vijf minuten maakten zij gelijk en konden wij opnieuw beginnen. Na een achterstand trokken we de stand weer gelijk, maar helaas verloren we uiteindelijk.”

Dat overkwam DHC vaker dit seizoen. “We begonnen heel lekker met een goede zege op de Zouaven. Daarna wonnen we van Feyenoord, waar DHC het traditioneel altijd lastig tegen heeft en we zaten in een goede flow. In de topper tegen Nieuwenhoorn speelden we goed, maar gingen we na een ongelukkige rode kaart voor Bright Ampong keihard onderuit. Sindsdien is het allemaal wel wat wisselvallig.”

“IK BEN GEDULDIG GEWEEST EN HEB OP MIJN KANS GEWACHT”

Visser heeft er alle vertrouwen in dat betere tijden zullen volgen. “Aan het begin van het seizoen hadden we echt een heel goed gevoel; dat is nu wat minder, maar ik ben ervan overtuigd dat dit weer terugkomt. Als het zover is, zullen we nog heel wat punten binnen weten te halen.” Zelf is Visser niet altijd onderdeel van de basisformatie. “Ik ben drie seizoenen geleden in de laatste wedstrijd van het seizoen gedebuteerd, maar heb daarna niet ontzettend veel gespeeld. Wesley Goeman (speelt inmiddels bij Scheveningen, red.) speelde op mijn positie maar ik ben geduldig geweest en heb op mijn kans gewacht. Nu zie ik mezelf als de vijfde van vier verdedigers die worden opgesteld, maar ik pik dit seizoen ook mijn wedstrijdjes wel mee. Het is dit seizoen natuurlijk wel mijn doel om een basisplaats te veroveren.”

Die plaats zoekt hij in de verdediging. “Toen ik in de C-jeugd bij Marco Sloos terechtkwam, zette hij me al snel centraal achterin. Voor die tijd speelde ik in de aanval en op het middenveld. Die plek achterin bevalt me wel. Ik heb de afgelopen jaren ook links- en rechtsback gespeeld, maar de positie van vrije verdediger bevalt me het best.” Hij heeft een aantal zeer welkome kwaliteiten voor die positie. “Ik heb een goede trap om de aanvallers in stelling te brengen of om het spel te verplaatsen. Verder ben ik stevig gebouwd, waardoor ik veel fysieke kracht heb in de duels. Daarnaast heb ik ook nog eens de snelheid om achterin gaten dicht te lopen.”

Daarnaast leert de 22-jarige Visser, die werkt voor een grote reisorganisatie, ook veel van Wim van Zinnen, die sinds dit seizoen de technische staf is komen versterken. “Hij houdt zich veel met de verdediging bezig en dan vooral op tactisch gebied, hoe we ons moeten opstellen. Wij kunnen natuurlijk ontzettend veel leren van de ervaring die hij heeft.”

“JE MERKT DAT ER WEER ECHT SPRAKE IS VAN EEN GROEP”

Het leidt er allemaal toe dat Visser het ontzettend naar zijn zin heeft bij de club. “Je merkt aan sommige jongens dat als ze even geen uitzicht hebben op een plek bij het eerste, ze meteen weg willen. Ik heb geduld gehad en heb het idee dat ik nu dicht tegen de basiself aanzit. Daarnaast hebben we een heel leuke groep, waarmee we echt goed combinatievoetbal kunnen spelen. De doorstroming vanuit de jeugd valt misschien enigszins tegen, maar als je zo op het veld staat, zie je toch een elftal met bijna alleen maar echte DHC’ers. We hebben een jonge groep met daarbij een aantal wat oudere jongens zoals Barry de Poorter, Roel de Graaff en Kevin den Os die door hun voetballende kwaliteiten, maar zeker ook door hun ervaring erg belangrijk voor ons zijn. Daarbij merk je dat er weer echt sprake is van een groep. In de afgelopen seizoenen voelde dat wat minder, maar nu blijft het overgrote deel van de selectie op donderdagavond na de training even hangen om samen een drankje te drinken.”

Visser wil het verschil in de klassering op de ranglijst in vergelijking met het vorig seizoen niet aan deze ontwikkeling ophangen. “Ik denk niet echt dat er een aanwijsbare reden is. We begonnen het seizoen gewoon lekker en raakten in een flow, waardoor we een heel goede periode gehad hebben.” De verdediger wiens trap regelmatig met die van Ronald Koeman wordt vergeleken, heeft er alle vertrouwen in dat eenzelfde flow er in de loop van het seizoen weer komt. “En dan moeten we zien om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik ga voor een mooie plaats in het linkerrijtje. Als dat lukt, doen we het toch al een stuk beter dan het afgelopen seizoen.” Ook op persoonlijk vlak heeft Visser ambities. “Ik wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen met DHC en op termijn misschien wel promoveren. Het grootste doel op dit moment is in ieder geval het veroveren van een basisplaats.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12