Afbeelding

Politieke prominenten deden de Prinsenstad weer aan

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

Staatssecretaris Wiebes (links) was woensdag te gast in een café op de Markt en kan onder meer op aandacht van VVD Delft-fractievoorzitter Bart Smals (tweede van links) en Ronald Waterman (tweede van rechts) rekenen.

DELFT – Je kunt je horloge erop gelijkzetten: Het is volop verkiezingstijd en dan duiken politieke prominenten plots ook in het Delftse straatbeeld op.

Afgelopen week was het bijna dagelijks raak. Dat begon op zaterdag, toen D66-partijleider Alexander Pechtold het nieuwe station bezocht en zich hier liet rondleiden door architect Francine Houben. Daarna deed Pechthold, die 49 jaar geleden in Delft is geboren, ook nog even de Markt aan.

Maandag deed VVD-minister Stef Blok de Prinsenstad aan. Terwijl zijn collega’s tot hun nek in de bonnetjesellende zaten, opende Blok samen met de Delftse PvdA-wethouder De Prez de studentenflat Aan ’t Verlaat. Twee dagen later kwam Staatssecretaris van financiën Eric Wiebes naar zijn geboortestad Delft. Hij sprak op een door de VVD georganiseerde bijeenkomst in een café op de Markt. Gezien de verkiezingen voor provinciale staten en de waterschappen wilde Wiebes ook nog wel wat zeggen over de landelijke samenwerking tussen de VVD en de PvdA. “Er is in ieder geval één ding waar de VVD en de PvdA het over eens zijn en dat is mensen aan het werk brengen. We zijn op de goede weg en moeten nu koers houden”, sprak hij tot de aanwezigen. GroenLinks-partijleider Rik Grashoff sprak een dag later in het Techniek OntmoetingsPunt over iets heel anders: de ontwikkeling van Spoorzone Delft. En dan nu… stemmen maar!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12