Afbeelding

Goud van Oud verlaagt leeftijd naar 35 jaar

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Bij Goud van Oud staat plezier voorop. Voorzitter Sjaak Lispet geeft graag het goede voorbeeld.

DELFT – Carnavalsvereniging Goud van Oud heeft de minimumleeftijd voor het lidmaatschap verlaagt tot 35 jaar. Een teruglopend ledental noopte voorzitter Sjaak Lispet het voorstel voor te leggen aan zijn collega-bestuurders, die zonder morren het licht op groen zetten.

“In de naam Goud van Oud zit het probleem eigenlijk al een beetje opgesloten”, zegt voorzitter Lispet. “Doordat we ons op de oudere carnavalsvierder richten vergrijst ons ledenbestand sneller dan bij andere verenigingen. De ouderdom komt met gebreken en dat betekent dat er bij ons relatief meer mensen afhaken dan bij andere verenigingen. We zijn nog een bruisende club en dat willen we blijven. Om gezellig carnaval te kunnen vieren heb je een flink aantal mensen nodig in de zaal, vandaar dat we de deur open hebben gezet voor jongeren.”
Goud van Oud onderscheidt zich van andere verenigingen door een aantal afwijkende gewoonten. Zo kent de vereniging geen prins, maar wel een Ouwe Bok die voorgaat in het carnavalsseizoen en de bestuursleden nemen de plaats in van de Raad van Elf. Inmiddels hebben zich al zes jongeren aangemeld bij Goud van Oud. “En dat zonder dat we reclame hebben gemaakt. We organiseren zes avonden voor onze leden. Op de eerste plaats het bokkenbal waarop de Ouwe Bok wordt gekozen en verder het openingsbal, een themabal een Nieuwjaarsbal en tijdens het carnaval de zaterdag- en de maandagavond. Die maandagavond is trouwens ook toegankelijk voor niet-leden.”
Bij Goud van Oud staat plezier en een lekker biertje voorop tijdens de carnavalsfeesten. “Op de eerste plaats een mooi feest, maar, hoewel ik veel mensen hoor zeggen dat het niet om het bier drinken gaat, is het biertje niet het belangrijkste onderdeel van het carnaval, maar het hoort er wel echt bij.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12