Afbeelding

Jongste Prins uit geschiedenis Goud van Oud neemt met weemoed afscheid

Algemeen

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

Goud van Oud liet het afscheid van Zijne Doorluchtige Hoogheid Jeffrey de Eerste, 18de Bok van Goud van Oud niet ongemerkt voorbijgaan. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Goud van Oud heeft een nieuwe Prins voor het carnavalsseizoen 2014-2015. De naam van de opvolger van Prins Jeffrey Tiggers was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.


Tiggers nam vorig weekend met weemoed in het hart afscheid en gaat de geschiedenis in als Zijne Doorluchtige Hoogheid Jeffrey de Eerste, 18de Bok van Goud van Oud. “Het was een geweldig jaar”, blikt Tiggers terug. “Ik was met mijn 43 jaar de jongste prins van Goud van Oud. In het kader van de verjonging werd de leeftijd voor leden verlaagd van 40 naar 35 jaar en ik denk dat het bestuur daarom ook heeft gekozen voor een jongere prins. Ik vond het een geweldige eer gevraagd te worden, want ik ben een carnavalsdier, al zeg ik het zelf. Dat heb ik niet van mijn familie, want mijn vader haat carnaval. Hij zou wel komen kijken bij mijn opkomst vorig jaar, maar een week voor het zover was is ‘ie onwel geworden. Toen ik prins werd lag hij in het ziekenhuis. Ik zei nog tegen hem: ‘Je doet er wel veel moeite voor om niet te hoeven komen kijken’. Geintje natuurlijk en gelukkig gaat het nu weer helemaal goed met hem.”


Het werd een fantastisch jaar voor Jeffrey en zijn adjudant Arie van Dalen. “Super, maar wel erg zwaar. Als je carnaval gaat vieren maakt het niet uit hoe laat je de zaal binnenstapt. Komt acht uur niet uit dan ga je een uurtje later, maar als prins moet je steeds stipt op tijd zijn. Half acht dus. Daarnaast is elk weekeind na de prinsverkiezing gevuld met allerlei activiteiten. De maand november staat in het teken van de bezoeken aan andere verenigingen die hun prins kiezen en de maanden daarna staat de agenda vol met allerlei feesten. Van Nieuwjaarsbal tot klaverjasavond. Je zou verwachten dat ik aan al dat gefeest een bere-conditie zou hebben overgehouden, maar dat valt tegen. Ik denk alleen dat mijn lever wat is opgezet.”
Hoewel hij intens genoot als Prins stelt hij zijn plaats weer met veel plezier ter beschikking aan zijn opvolger. “Aan de ene kant is het jammer, maar aan de andere kant gun ik anderen ook graag dit plezier want het was een unieke ervaring.”


Veel waardering heeft Tiggers voor zijn adjudant Arie van Dalen. “Geweldig wat die allemaal voor me heeft gedaan. En denk niet dat hij het makkelijk heeft gehad want deze jonge prins had ook zo zijn eigen ideeën en was moeilijk in de hand te houden. We hebben best een paar pittige discussies gehad, maar we zijn er steeds goed uitgekomen met elkaar. Arie heeft voor mij geweldig werk gedaan door me steeds op te halen en ervoor te zorgen dat ik ook weer thuiskwam. Daar heb ik me nooit zorgen over hoeven te maken. Trouwens het hele bestuur en de vereniging verdient een grote pluim voor de manier waarop ze me hebben bijgestaan en de manier waarop alle feesten en activiteiten zijn georganiseerd.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12