Afbeelding

Zonnebloem heeft prachtbaan in de aanbieding

Algemeen

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

Vrijwilligers en gasten van de Zonnebloem op vakantie in Mechelen. In het beleid van de vereniging wordt steeds meer ruimte voor kleinschalige activiteiten.

DELFT – De regionale Zonnebloemafdeling Delfland is op zoek naar een inspirerende en enthousiaste nieuwe voorzitter. Nadat Ria van Leeuwen een paar maanden geleden de voorzittershamer neerlegde, heeft Linda Klein het voorzitterschap waargenomen.

“Maar daaraan moet natuurlijk wel zo snel mogelijk een eind komen”, zegt ze. De Zonnebloem is een vereniging in beweging. In het nieuwe beleid van de landelijk opererende vrijwilligersorganisatie wordt veel meer ruimte ingericht voor kleinschalige activiteiten. Dat betekent dat in de werkwijze van afdelingen één en ander gaat veranderen. “Een boeiend proces”, vindt Linda Klein. “De regio Delfland omvat twaalf afdelingen in en rondom Delft. Bij elkaar spreken we over honderden vrijwilligers die in hun directe omgeving veel goede dingen doen voor mensen met een fysieke beperking. Het regionaal bestuur is een overkoepelend orgaan. Wij komen vier keer per jaar met de vertegenwoordigers van de afdelingen bij elkaar om met elkaar te overleggen over de activiteiten die we organiseren. De afdelingen kunnen tijdens die bijeenkomsten ervaringen met elkaar uitwisselen en van elkaar leren. Als regionaal bestuur werken we heel nauw samen met de plaatselijke afdelingen. Bovendien bezoekt een afvaardiging van ons regionaal bestuur de provinciale bijeenkomsten van de vereniging. Ook dat zijn er vier, waarbij we worden bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen binnen de Zonnebloem. Daarmee kunnen we ons voordeel weer doen bij ons werk met en voor de plaatselijke afdelingen.”

De nieuwe kandidaat-voorzitter kan op een warm onthaal rekenen van zes collega-bestuurders. “De omgeving waarin we werken is zeker uitdagend te noemen. Ons werk is mooi en divers en herbergt veel uitdagingen in zich. We verwachten van onze collega veel enthousiasme en dat hij of zij dit ook kan overbrengen op anderen. Dit zal echter geen probleem zijn, want het werk is zó leuk dat je er wel enthousiast van moet worden, of je wilt of niet. Uiteraard moet de man of vrouw sterk zijn in samenwerken, maar ook sturing kunnen geven aan de vereniging.”

Alles bij elkaar een prachtbaan die wel wat tijd vraagt. “Er zitten pieken en dalen in het werk wat betreft de tijdsbesteding, maar je kunt zeggen dat je gemiddeld een paar uur per week aan het werk zal besteden. Het is vrijwilligerswerk, maar ik kan wel zeggen dat wat je er voor terug krijgt met geen goud te betalen is.”

Geïnteresseerden in de functie van voorzitter van de regionale Zonnebloemafdeling Delfland kunnen zich aanmelden bij Linda Klein via secretaris.delfland@live.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12