Afbeelding

Delft heeft ambitie voor tramverbinding langs het ziekenhuis

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 22 |

Als het aan Delft ligt, rijdt er in de toekomst een tram vanaf de Reinier de Graafweg richting Harnaschpolder en Wateringse Veld.

DELFT – De Reinier de Graafweg wordt vanaf 2016 aangesloten op de rijksweg A4 en daarmee een doorgaande weg. Bij die werkzaamheden wordt  tevens een ‘vrije baan’ voor openbaar vervoer aangelegd. Eerst voor busvervoer, maar op langere termijn kan deze ruimte ook worden gebruikt voor een tramverbinding.


Dat laat een gemeentewoordvoerder desgevraagd weten op vragen van deze krant. Er is, voegt hij eraan toe, echter nog niet besloten of en zo ja wanneer die trambaan er komt. Dit hangt van meerdere partijen af.
Wel is één en ander duidelijk over het tracé van de ‘hoogwaardige, snelle, frequente en betrouwbare openbaarvoerverbinding’. “Die kan in principe zowel als bus- of als tramverbinding uitgevoerd worden”, zegt de woordvoerder van de Gemeente Delft. “Voorlopig zal de vrije OV-baan echter alleen gebruikt gaan worden door bussen.”


Het tracé van de beoogde ‘Hoogwaardige Openbaar Vervoer-verbinding’ zal lopen via Delft, Den Hoorn, Harnaschpolder en de Wateringsvest naar Den Haag.  “Delft heeft wel ambitie om deze lijn uit te laten groeien tot een kwalitatief hoogwaardige openbaar vervoerlijn, die op de lange termijn uitgevoerd zou kunnen worden als tramverbinding. Bij een dergelijk besluit zijn behalve de Gemeente Delft, ook andere partijen betrokken, zoals de vervoersautoriteit Stadsgewest Haaglanden, de Gemeente Midden Delfland en de Gemeente Den Haag.”


Het Reinier de Graaf Gasthuis is blij met een dergelijke verbinding, liet een woordvoerster van het ziekenhuis vorige week al in deze krant weten. “Dit biedt kansen voor een betere bereikbaarheid”, zei ze. “In onze ambitie het meest duurzame ziekenhuis van Nederland te worden, zullen we medewerkers en patiënten stimuleren hier gebruik van te maken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12