Afbeelding

Dankzij ondernemers zit er muziek in Koningsdag Delft

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 22 |

Coverband Fragment treedt op tijdens Koningsdag in Delft.

DELFT – Wie op Koningsdag naar het centrum van Delft komt, hoeft niet te vrezen voor een doodstil hart van de Prinsenstad. Met de steun van de plaatselijke ondernemers is het Bureau Binnenstad Delft gelukt om zonder gemeentesubsidie een muzikaal programma neer te zetten dat klinkt als een klok.

Door: Dennis van den Berg

Voor de eerste, echte Koningsdag in Delft na de troonsbestijging van koning Willem-Alexander zag het er aanvankelijk niet goed uit. De Gemeente Delft besloot geen subsidie te verstrekken voor het muzikale programma op de Markt. Een aderlating van 12.000 euro in vergelijking met het voorgaande jaar. “Toen we begin dit jaar met de ondernemers om de tafel gingen over de organisatie van Koningsdag, zagen Herman Weyers en ik het somber in”, meldt Alwin Snel van Bureau Binnenstad Delft, dat Koningsdag coördineert. Naast de ontbrekende subsidie moeten cafés en ondernemers in het centrum dit jaar ook zelf hun vergunningen voor Koningsdag regelen.


De zorgen van Weyers en Snel verdwenen echter al gauw toen veel meer ondernemers dan verwacht en gedacht besloten om een duit in het zakje te doen. De ondernemersbijdrage, die in 2013 zo’n 7500 euro bedroeg, is dit jaar gestegen naar 15.000 euro. “Voldoende voor een muzikaal programma op de Markt. Het wordt minder groots van opzet dan het voorgaande jaar, maar dat is altijd nog beter dan geen programma”, verklaart Snel. Hij hoopt dat het grote publiek deze investering van de horeca en de ondernemers waardeert. “Zij steken hun nek uit, dus zou het geweldig zijn als ze hun inleg terugverdienen dankzij grote bezoekersaantallen aan Koningsdag in het centrum.”

Programma
Koningsdag is op zaterdag 26 april van 12.00 uur tot 20.00 uur. Het muzikale programma op het podium van de Markt bestaat uit singer-songwriter Jake in the Swamp (12.00 uur – 13.00 uur), klezmergroep L’Chaim (13.30 uur – 14.30 uur), crossoverband Mama Franko (15.00 uur – 16.00 uur) en covergroep Fragment (16.30 uur – 18.00 uur). Voor een swingend slotakkoord van 18.30 uur tot 20.00 uur zorgt Phoenix Funk Foundation. Verder is er een rommelmarkt met kraampjes in onder meer de Hippolytusbuurt, de Choorstraat, het Vrouwjuttenland, het Vrouwenregt, de Voldersgracht en de Molslaan. De toegang tot het Koningsdagevenement in de binnenstad is gratis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12