Buurtbewoners, Breed Welzijn Delft en Politie zetten zich samen in voor het goede doel

Algemeen

Michel Wiegman plus prijs, Anja Romberg en Michel Kroone.

DELFT – Breed Welzijn Delft, de Politie en de wijkbewoners van Tanthof en Buitenhof gaan zich deze maand inzetten voor het goede doel. Op verschillende manieren zamelen ze geld in voor het Christelijk Kinderherstellingsoord Siloam, een stichting die zich op Curaçao bekommert om het lot van ernstig zieke kinderen.

Op zaterdag 28 maart a.s. is er in Wijkcentrum De Hofstee daarom van 10.00 tot 15.00 uur een Fancy Fair met een grote loterij. Woensdag 25 maart gaan bikers van Politie, medewerkers van Breed Welzijn Delft en buurtbewoners gezamenlijk 44 kilometer fietsen. Door sponsors te vinden moet ook deze sportieve tocht de nodige euro’s opleveren voor Siloam. De bereidheid om mee te werken was tot nu toe, tot groot genoegen van de organisatie, behoorlijk groot. Bedrijven, particulieren, woningcorporaties, vrijwel iedereen wilde wel een duit in het zakje doen. Voor de loterij zijn daarom talloze prijzen beschikbaar. 

“We hopen nu op veel bezoekers”, zegt Michel Kroone, de wijkagent in Buitenhof. Samen met zijn collega Michel Wiegman zette hij zich de laatste tijd in voor de inzamelingsactie voor Siloam. 

De samenwerking tussen de Politie en Breed Welzijn Delft verloopt volgens beide partijen uitstekend. “We laten hiermee als Politie zien dat we ook op een andere manier bezig zijn in de wijk”, merkt Michel Wiegman op. “Niet alleen repressief, maar ook preventief.” Vele sponsors gaven al prijzen weg voor de Fancy Fair of ze leverden een financiële bijdrage. Het is nu aan de bewoners van de wijken Tanhof en Buitenhof om massaal lootjes voor de Fancy Fair te kopen óf mee te doen aan de sponsorfietstocht. “Alles is welkom”, benadrukt Anja Romberg van Breed Welzijn Delft. “Al fiets je mee voor één euro. Het gaat uiteindelijk om het goede doel en het contact tussen de buurtbewoners, Breed Welzijn Delft en de Politie.” Meer informatie over Siloam is te vinden op de website www.siloamvillage.org.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12