Even bellen met...

Algemeen

John de Bruin, cliënt in De Bieslandhof Senioren in ouderencentrum De Bieslandhof hebben sinds 1 februari Seniorentelevisie, met zeven dagen per week programma’s uit de Nederlandse televisiegeschiedenis.

-Mag ik jij zeggen tijdens dit interview?
“Ja hoor. Ik ben de vier J’s: John, je, jij en jou.”

- Fijn. Hoe bevalt Seniorentelevisie?
“Heel goed. Ik kijk er elke dag naar. In mijn slaapkamer en in ’t Trefpunt, de koffieruimte, met de anderen op een groot scherm. Als ik ernaar kijk komen de leuke tijden van vroeger terug. Ik zou niet weten wat ik moest doen als het wegging.”

- Je kunt het sinds drie weken ontvangen. Is het nu al onmisbaar?
“Ja, eigenlijk wel. Kijk, je kunt niet zo veel doen. Zeker niet in de winter. Met ijzel ga ik niet naar buiten. Maar ik ben niet de enige hoor. Er zijn veel mensen blij met deze zender. Dit is het leven voor ons. Wij kunnen niet naar het theater of de bioscoop. Met de tv haal je het avontuur in huis. Laatst was de zender een dagje weggevallen. Ik heb het meteen gemeld. Gelukkig konden we hem de volgende dag weer ontvangen.”

‘JOHNNY EN RIJK LATEN JE ECHT LACHEN ’

-Wat kijk je zoal?
“Oude muziek en fragmenten met Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer of Snip en Snap. Soms zie je iets waarvan je denkt: Hè, dat ken ik niet. Dan blijk je het helemaal vergeten te zijn. Door het kijken, komen herinneringen weer te voorschijn. Je voelt je daar jonger door. Johnny en Rijk laten je echt lachen met hun gekke gezichtsuitdrukkingen. Helaas zijn ze er niet meer. Tegenwoordig is André van Duin nog een uitschieter. En Tineke Schouten vind ik wel leuk, die blijft boeien, maar verder... Oh, en ook fijn is dat er geen reclames zijn. Ik snap dat ze op de andere zenders nodig zijn, maar ik kijk liever een programma zonder de boodschap dat je je tanden moet poetsen met die nieuwe tandpasta.”

- Tja... Vroeger was alles beter...
“Dat wil ik ook niet zeggen, maar in mijn ogen is dat wel zo. Dit is mijn mening. Tegenwoordig is er zóveel haat en nijd. Dat zie je op tv ook. Geef mij maar plezier. Films met een happy end. Er is genoeg narigheid in de wereld.”

- Ik ben wel een beetje bang dat je televisieverslaafd wordt...
“Ik schat dat ik zeventig procent van mijn tijd televisie kijk. Daarnaast doe ik andere dingen. Anders krijg je maar vierkante ogen. Vanmiddag is er bingo.” (LT)

Seniorentv in Bieslandhof is een proef. Na de zomer wordt geïnventariseerd of het animo onder de ouderen groot genoeg is.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12