Maak ook kennis met het exclusieve Coop Delfts Bier

Algemeen

Aad van der Hoeven van Bierhistorie Delft (links) en supermarktmanager Marius Beelen van Coop Hof van Delft vieren de komst van het speciale Coop Delfts Bier.

DELFT – Bij de Coop-supermarkten aan de Hof van Delftlaan 69 en de Nassaulaan 23A staat sinds enige tijd speciaal Coop Delfts Bier in de schappen. Al sinds anderhalf jaar was er in deze supermarkten Delfts Bier verkrijgbaar, maar sinds december vorig jaar gaat het om Delfts Bier dat speciaal voor de Delftse Coop-vestigingen gemaakt is.

Het idee kwam van supermarktmanager Will Campschroer van Coop Wippolder. Zijn collega Marius Beelen van Coop Hof van Delft sloot zich hier meteen bij aan. Daarna is Aad van der Hoeven van Bierhistorie Delft aan het werk gegaan en dat heeft geresulteerd in een bier met als basis tripel en kruiden als koreander en Lieve Vrouwe Bedstro. “Het bier heeft een zachte smaak”, vertelt Van der Hoeven. “Het is een biertje dat iedereen wel zal lusten en het heeft 7,5 procent alcohol.” Volgens Marius Beelen is het leuk om dit soort lokale producten te voeren. “We kunnen ons hiermee onderscheiden van grotere supermarkten”, zegt Beelen. “Het Coop Delfts Bier is leuk ontvangen, we hebben goede reacties gekregen. Onze klanten vinden het een erg leuk initiatief.” De bierflesjes hebben een aantal Delftse afbeeldingen op het etiket. In de introductieperiode stonden de flesjes vooraan in de winkel, maar door het kenmerkende etiket zullen die ook in het bierschap makkelijk te vinden zijn. Normaal gesproken kost een flesje Coop Delfts Bier 1 euro 99. De komende week betaalt u voor een flesje de probeerprijs van 1 euro 79. Genoeg redenen om eens langs te gaan bij één van de Delftse Coop-vestigingen. 

Kijk ook op de websites www.coop.nl en www.bierhistoriedelft.nl voor meer informatie.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12