Kwadraad organiseert wekelijks echtscheidingsspreekuur voor alle Delftenaren

DELFT - In de Van Bleyswijckstraat 91a te Delft organiseert Kwadraad elke dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur een gratis toegankelijk echtscheidingsspreekuur. Om dit spreekuur te promoten is op de achterkant van stadsbus 82 een half jaar lang de tekst ‘Als onze wegen zich scheiden’ te lezen.

Eric Lups is maatschappelijk werker bij Kwadraad en volgens hem komt het maar al te vaak voor dat mensen te laat bij het Algemeen Maatschappelijk Werk om hulp vragen als er al besloten is om uit elkaar te gaan. Het is volgens hem een hele kunst om ‘goed’ uit elkaar te gaan. De meest voorkomende problemen waar het Algemeen Maatschappelijk Werk bij helpt, zijn relatieproblemen. Dat is dus niet nieuw voor Lups. “Wel willen we met dit speciale echtscheidingsspreekuur die mensen bereiken die gratis informatie en advies kunnen krijgen over alle aspecten rondom scheiding”. 

Het spreekuur is laagdrempelig. “Je hoeft geen afspraak te maken, het is gratis en bovendien buiten kantooruren." Lups doet dit echtscheidingsspreekuur niet alleen. Hij heeft versterking van Karen Bavelaar, één van de Jeugdmaatschappelijk werkers van Delft. Het is volgens Kwadraad namelijk heel belangrijk om het kind binnen de echtscheidingsproblematiek de juiste aandacht te geven. Kwadraad helpt zo nodig met het ouderschapsplan. Lups: “We hebben goede contacten met de Delftse advocatuur voor de juridische aspecten. Mocht u meer hulp nodig hebben, dan zorgen wij voor de verdere afspraken.” Het gratis echtscheidingsspreekuur is al open voor alle inwoners van Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1