POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

Boetes en mogelijk einde ontheffing voor scheurbrommers

DELFT – Door de binnenstad scheurende brommers van eetgelegenheden waren vorige week onderwerp van gesprek op het stadhuis. VVD had de Gemeente Delft vragen gesteld over ‘scheurbrommers’. Wethouder Lennart Harpe zegde toe dat politie en stadswachten hier voortaan meer op zouden controleren en handhaven. De boete die zij kunnen krijgen als zij door een voetgangersgebied scheuren, bedraagt 95 euro. Dat gaat niet iedereen ver genoeg. Hans van Bodegom sprak namens Belangenvereniging Binnenstad Noord in en stelde voor om de ontheffing in te trekken van ondernemers met scheurende koeriers die worden gepakt. Meerdere fracties en de wethouders zagen wel wat in dit idee en gaan kijken of dit mogelijk is. Om te zien wie precies de overtreding begaat, stelde de Belangenvereniging Binnenstad Noord voor om bij elke bezorgbrommer met ontheffing een groot nummer achterop de bezorgkist te plakken. “Door een soort scheurbrommerbingo kan overlast makkelijker worden gemeld. Een interessant idee”, meldt VVD-raadslid Linda Böcker op de website van de liberalen. Jan Peter de Wit van Onafhankelijk Delft ziet niks in deze ideeën, schrijft hij op de website van zijn partij. “De VVD kwam met niks anders dan meer handhaving tegen de scheurbrommers in de binnenstad. Volgens de VVD gaat het enkel om de hoge snelheid van de koeriers.” De Wit noemt het plan op snelheid te controleren ‘een schijnvertoning’. “De politie heeft wel wat beters te doen. Die gaan niet met laserguns op koeriers jagen. Die gasten hebben dat sowieso gelijk door. Er verandert geen bal. En de brommers scheuren vrolijk voort over onze grachtengordels.”
 

Raymond Jeene: de nieuwe griffier

DELFT - Raymond Jeene (42) is donderdag voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Delft. Beoogd wordt dat Jeene per 1 maart 2015 Lia Randsdorp opvolgt. Zij beëindigde haar werkzaamheden als raadsgriffier op 3 april 2014. De griffierstaken werden sindsdien waargenomen door commissiegriffier Bram Oostdijk. Raymond Jeene is sinds 2009 plaatsvervangend raadsgriffier van de gemeenteraad van Rotterdam. Voor die tijd werkte hij onder meer als financieel beleidsadviseur op verschillende ministeries.
 

‘Herstelplan moet eerder’

DELFT – Stadsbelangen Delft diende donderdag tijdens de raadsvergadering de motie herstelplan in. Vanwege de niet sluitende begroting voor 2015 staat Delft onder toezicht van de provincie, die vanuit Delft een herstelplan wil zien. Die verwacht wethouder Hekker in april te kunnen leveren. Stadsbelangen Delft vindt dat te traag. “Het college weet al vanaf september 2014 dat er geen sluitende begroting kan worden gepresenteerd. Haast is dus geboden”, vindt fractievoorzitter Aad Meuleman.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12