Kerstconcerten in Delft: topartiesten met gevarieerd programma in De Oude Jan

Algemeen

DELFT – We herhalen het nog maar eens: mooier dan tijdens de twee Kerstconcerten in Delft op donderdag 17 december a.s. kán het gewoon niet. Een keur aan topvocalisten en -instrumentalisten en een schitterend zingend koor zorgen in de fraai verlichte en sfeervol ingerichte Oude Jan voor een (zonder overdrijven) uniek muzikaal evenement.

Dat in Delft en zelfs in Nederland z'n weerga niet kent. Geen wonder dat er veel belangstelling is voor de twee Kerstconcerten, waarvan het eerste om 18.00 uur begint en het tweede om 20.30 uur. 

We kregen nogal wat verzoeken om het programma voor deze Kerstconcerten bekend te maken. Daar voldoen we graag aan, zij het met deze kanttekeningen: er moet nog wel wat te verrassen overblijven en het gaat om een voorlopig programma.
Dirigent en muzikaal leider Gerard Brëas heeft een gevarieerd programma weten samen te stellen, dat het motto 'voor elk wat wils' zeker recht doet. Zo mogen de bezoekers verwachten dat de jeugdige, veelbelovende sopraan Wendy Krikken en het koor 'Concertante' Once in Royal David's city vertolken. Dat Marco Bakker het Ave Maria zingt en dat de geweldige sopraan Margaret Roest, Ernst Daniël Smid en 'Concertante' Gesu Bambino ten gehore brengen. 'Concertante' zingt Unto us is born a Son en Wendy Krikken brengt Andrea Bocelli's Conte Partiro ten gehore. 

'Concertante' zingt het schitterende Sheperds Farewel, van Hector Berlioz. Het swingende Jaffo Gate Quartet, dat z'n eigen begeleidingscombo meeneemt, treedt twee keer op. Margaret Roest, Marco Bakker en Ernst Daniël Smid zingen, samen met de aanwezigen, bekende Kerstliederen, maar ook nummers als Edelweiss, The First Nowell en Climb ev'ry mountain. Wendy Krikken roept weer een heel andere sfeer op met Petit Papa Noël. Margaret Roest zorgt, samen met 'Concertante' voor kippenvel als ze Sanctus van Gounod vertolkt. Alle soiisten en 'Concertante' zingen Cantique de Noël en vanzelfsprekend staat ook Stille Nacht op het programma. En dan wachten de bezoekers nog enkele (muzikale) verrassingen. 

Zangeressen, zangers, muzikanten, dirigent, ze zijn allen van ongekend hoog niveau. Zoals de Kerstconcerten in Delft 2009 van ongekend hoog niveau zijn. Een voor Delft en omgeving uniek muzikaal evenement dat u niet mag missen. 

De toegangskaarten, die 37 euro 50 (eerste rang) en 32 euro 50 (tweede rang) kosten en die per rij zijn genummerd, zijn te koop bij Jos Beuman Fotografie (Martinus Nijhofflaan 16, Delft), de krant Delft op Zondag (Koornmarkt 22, Delft), Boekhandel Ben Kempers (Troelstralaan 43/47, Delft), De Vreede Sport (Dijkshoornseweg 33b, Den Hoorn), Sporthuis Reinders (Westlaan 2, Pijnacker), Nico Velthoven Lederwaren (Winkelcentrum Parade, Nootdorp) en via www.concertplaats.nu. 

Meer informatie is te vinden op www.kerstconcertindelft.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12