Afbeelding

Kerstconcerten in Delft worden in een nieuw jasje gestoken, kaartverkoop start 7 oktober

Algemeen

Editie: Week 40, Jaargang 22 |

DELFT - Bij RODI Media ZH wordt hard gewerkt aan de negende editie van het inmiddels traditie geworden Kerstconcert. “Het gaat weer kriebelen”, zeggen Bram Rontberg en Aad Reurings, de drijvende krachten achter het prachtige concert, in koor. 
“We gaan dit jaar, op 19 december, het publiek op een bijzondere manier verrassen in de Oude Kerk en belangstellenden doen er goed aan die datum alvast in de agenda te noteren. Op die vrijdagavond wordt om 18.00 uur en om 20.30 uur een concert gegeven. Na acht jaar was het concept aan vernieuwing toe en ik durf te zeggen dat we erin zijn geslaagd iets heel bijzonders neer te zetten. We hebben, zij het met pijn in het hart, afscheid genomen van Gerard Brëas en zijn koren Musica en Concertante. Daarvoor in de plaats zal Dario Fo haar medewerking verlenen met een heel bijzonder koor en een hele bijzondere voorstelling. Dat kun je wel aan de Westlanders overlaten.  Het wordt een mengeling van traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen tot Navidad van Ramirez, een Zuid Amerikaans kerstverhaal in vijf liederen.”


Naast Dario Fo ontbreken ook een aantal oude bekenden niet. Zo zullen Ernst Daniël Smid en zijn dochter Coosje en de pianist Jan Vayne de avond luister bijzetten.


Niet alleen in het programma zijn wijzingen aangebracht. Ook de zaalopstelling wordt drastisch veranderd. “In voorgaande jaren was de Oude Kerk zo ingedeeld dat een gedeelte van het publiek nauwelijks zicht had op het podium waar het allemaal gebeurde. De mensen konden het concert dan wel via monitoren volgen, maar dat is natuurlijk wat minder leuk. We hebben de kerk nu zodanig ingericht dat iedereen goed zicht heeft op het podium en dat is ook wel belangrijk, want Dario Fo geeft een speciale voorstelling. Het podium gaan we centraal in het midden bouwen. We kennen twee rangen in de nieuwe opzet. Alle kerkbanken zijn eersterangs plaatsen geworden. De mensen die daar zitten betalen 37 euro 50. De ruimte waar vroeger het koor stond opgesteld wordt nu gevuld met stoelen. Deze mensen zitten tweede rang en betalen 32 euro 50. Lezers van onze krant Delft op Zondag krijgen, tegen inlevering van de bon in deze krant,  7 euro 50 korting op de kaarten voor de tweede rang.”


Zoals gebruikelijk zijn in de kerk warme dranken te koop. De kaartverkoop begint op dinsdag 7 oktober. De kaarten zijn te koop bij RODI Media aan de Energieweg 3 in Delft, maar ook via internet kunnen de toegangsbewijzen worden aangeschaft. Op de site www.kerstconcertenindelft.nl zijn ze te reserveren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12