Prachtige Kerstconcerten brengen bezoekers in optimale kerstsfeer

Editie: Week 52, Jaargang 22 |

DELFT – Tweemaal een bomvolle Oude Kerk, tot op het bot gemotiveerde solisten, prachtige Dario Fo koren en een schitterende orkest, de ingrediënten van de negende editie van de Delftse Kerstconcerten.

De organisatie brak met de jarenlange traditie en koos voor een totaal andere opzet. Het werd een grandioos succes. De nieuwe opstelling zorgde ervoor dat alle aanwezigen een prachtig uitzicht hadden op het podium. Het programma zag er anders uit dan voorgaande jaren. Tot vlak voor de eerste opvoering werd de opstelling van de koren nog bijgesteld en om zes uur kon de eerste uitvoering van start. Schitterend uitgelicht door de specialisten van Improve werd het een afwisselend concert met bekende, maar ook minder bekende kerstmuziek van over de hele wereld. Ernst Daniel Smid schitterde in Mary’s Boychild en You Raise me up. Samen met zijn dochter Coosje zong hij het ontroerende ‘Mag ik dan bij jou’, de prachtige tekst van Claudia de Breij.

Natuurlijk werd er ook samen gezongen. Na een flitsende pianosolo van pianovirtuoos Jan Vayne trilde de kerk tot in alle kieren bij het Nu zijt wellekome en Stille Nacht. Bij Dario Fo koos men niet alleen voor de traditionele Kerstmuziek. In het Navidad Nuestra van Ariel Ramirez werd het totale Kerstverhaal op swingende Zuid Amerikaanse manier ten gehore gebracht. “Het was een geweldige ervaring”, vertelde dirigent Rick Schoonbeek nadat hij twee concerten achter elkaar van beging tot eind muzikaal had begeleid. “De samenwerking met Ernst Daniel en Coosje Smid en Jan Vayne verliep voorbeeldig en onze koren hebben het  geweldig gedaan. De dag voor het eerste concert hebben we de opstelling van het grote koor nog moeten wijzigen. Het was zo groot dat het dringen was op het podium, daarom hebben we het in de kerk neergezet. Uiteindelijk werkte het allemaal heel goed. Ik denk dat de danseressen ook als heel bijzonder zijn ervaren. Alle medewerkenden van Dario Fo hebben een geweldige avond gehad.”

Het publiek ging na We wish you a merry Christmas tevreden en in kerststemming naar huis. “Ik vond het geweldig”, zegt een dame op leeftijd als ze de Oude Kerk verlaat. “Het kinderkoor vond ik heel erg leuk. Bovendien was de sfeer in de kerk hel bijzonder. De Zuid Amerikaanse muziek klonk heel aanstekelijk. Ik heb een geweldige avond gehad. Voor mij kan het na vanavond Kerstmis worden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1