Afbeelding

Bij TV West weten ze zeker: Het wordt een schitterend concert

Algemeen

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

De pianovirtuoos Jan Vayne zal ook dit jaar het publiek verbluffen met zijn prachtige pianospel. (foto: Roel van Dorsten)

RIJSWIJK - Kijkers van TV West werden vorig jaar tijdens de Kerstdagen verrast met een schitterende uitzending van de Delftse Kerstconcerten. Voor de eerste keer in haar geschiedenis zond de regionale omroep de concerten uit en met veel succes. Het programma mocht zich verheugen in uitstekende kijkcijfers.

“Het is ons uitstekend bevallen”, zegt Barbara Wijts, samensteller bij de populaire regionale omroep. “Meteen al na de eerste uitzending kregen we veel leuke reacties en die stroom van reacties hield aan tot een paar dagen na Kerstmis. De teneur van de reacties was dat de mensen hadden genoten van de schitterende muziek, de sprankelende optredens van de artiesten en ook de prachtige opnames spraken tot de verbeelding.”


Voor de technici was het een prachtige uitdaging omdat het gebouw van de Oude Kerk specifieke problemen met zich meebrengt. “Je moet daarbij denken aan de galm in die grote ruimte. We zijn dan ook in een vroeg stadium met de voorbereidingen begonnen. We hebben de kerk een aantal keren bezocht en de mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart gebracht. Het eindresultaat was geweldig. Voor dit jaar ziet het programma er ook weer prachtig uit en eigenlijk hoefde we dan ook niet lang na te denken of we de concerten dit jaar ook weer in beeld zouden brengen.”


De negende editie van de Delftse Kerstconcerten is in opzet anders dan in voorgaande jaren. De kerk is anders ingedeeld en de bezoekers hebben allemaal een prima zicht op het podium. “Een prachtige opstelling”, oordeelt Barbara. “Het betekent voor ons wel dat we weer van voor af aan moeten beginnen met de plaatsbepaling van de camera’s. Daarnaast zit nog een aantal verrassingseffecten in het programma en daar moeten we ook op inspelen. Ik weet zeker dat het weer een geweldig feest gaat worden waarvan veel mensen de Eerste Kerstdag gaan genieten.”


TV West zendt de Delftse Kerstconcerten op Eerste Kerstdag vanaf 17.00 uur uit.


Kerstconcert in Delft zelf is op vrijdag 19 december. Alleen voor de voorstelling van 18.00 uur zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze zijn nog tot en met de dag van het concert verkrijgbaar bij RODI Media zh aan de Energieweg 3 in Delft. Kaarten bestellen via www.kerstconcertindelft.nl kan alleen dit weekend nog.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12