Afbeelding

Ernst Daniel Smid gaat samen met Jan Vayne en het publiek een geweldig feest vieren

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 22 |

Ernst Daniël Smid in actie tijdens de vorige editie van Kerstconcert in Delft, met aan zijn zijde Pearl Jozefzoon. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Twee keer moest Ernst Daniël Smid verstek laten gaan bij de Delftse Kerstconcerten. “Met pijn in het hart, omdat ik verplichtingen elders had”, laat de sympathieke bariton weten.

“Met pijn in het hart, omdat de Delftse Kerstconcerten jaarlijks een hoogtepunt vormen op mijn concertagenda. De concerten zijn zo bijzonder omdat er een heel aparte sfeer hangt. In de afgelopen jaren zijn we er steeds in geslaagd kwalitatief hoogstaande muziek met elkaar te maken en daarin slaag je alleen als de onderlinge sfeer honderd procent is. Daar komt bij dat die prachtige ambiance van de historische Oude Kerk er ook voor zorgt dat je als het ware een stukje boven jezelf uitstijgt.”


De negende editie van de Delftse Kerstconcerten krijgt een andere opzet. De organisatie nam na acht jaar afscheid van dirigent Gerard Breas en zijn koren Concertante en Musica. Daarvoor in de plaats komen de koren van Dario Fo. “Een schitterende club”, oordeelt Ernst Daniël Smid. “Ik ken Dario Fo goed. In het verleden leverde de club een aantal deelnemers aan mijn tv-programma Una Voce Particulare. Ik herinner me Wendy Krikke, Meghan Hilgersum en Jolentha Zaat als geweldig getalenteerde zangeressen met ongelooflijke stemmen. Ik heb met heel veel plezier met ze samengewerkt en ik kijk uit naar de vernieuwde samenwerking met deze ‘ondernemers in de kunst’ uit Poeldijk.”

Meer dan tevreden
Over het programma van de komende concerten is Smid meer dan tevreden. “We hebben weer een heel mooi programma samengesteld en ik durf nu al te zeggen dat het publiek volledig aan haar trekken zal komen. Daar komt bij dat ik dit keer samen met mijn dochter ga optreden en dat vind ik heel bijzonder. Zij is een heel ander type zangeres dan ik. Ik vertegenwoordig de klassieke muziek en Coosje is meer de singer-songwriter. Zij zal het moderne Kerstrepertoire voor haar rekening nemen, het klassieke deel is aan mij toevertrouwd.“


Uiteraard zullen de artiesten - samen met de bomvolle Oude Kerk - de ruiten laten rammelen tijdens de grote samenzang. “Daarin ga ik samen met Jan Vayne een geweldig feest vieren met het publiek. Jan en ik hebben één ding gemeenschappelijk: we vinden het leuk om op het publiek in te spelen en samen met het publiek iets neer te zetten. We zijn beiden heel publieksgericht. Hoe? Dat zal het publiek merken tijdens de samenzang.”


Wie het schitterende Delftse Kerstconcert niet wil missen, kan kaarten aanschaffen via de website www.kerstconcertindelft.nl of op het kantoor van RODI Media zh aan de Energieweg 3 in Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12