Afbeelding

Museumnacht om meerdere redenen bijzonder en bijzonder geslaagd

Algemeen

Editie: Week 44, Jaargang 22 |

DELFT – Regen, regen en nog eens regen. De Museumnacht Delft was nog nooit zo nat. Maar tegelijkertijd trok het evenement nog nooit zoveel bezoekers, was de eerste Kindermuseumnacht een succes en was de afterparty er een om in te lijsten.


René Jacobs, die het evenement samen met Nina Voets organiseert, is dan ook een tevreden man. “Het had wel wat, die regen”, blikt Jacobs terug. “Het was een goede Museumnacht met een record van 3500 bezoekers en we zijn nog steeds tellende.” De aanhoudende regen zorgde voor een bijzondere sfeer. “Daarnaast leek het op de meeste plekken drukker dan anders omdat de bezoekers langer bleven. Waar ze anders zeven locaties op een avond bezochten, waren dat er dit jaar drie.”


De door Club Ciccionina in het Armamentarium georganiseerde afterparty was mooi. Sterker nog: “Het was het beste feest van de afgelopen vijf jaar”, zegt René Jacobs. “De dj’s waren geweldig en je kon er daarnaast meer doen dan feest en dansen. De locatie waar het feest plaats vond is sowieso prachtig. Nu het Legermuseum leeg is, wat ik overigens jammer vind, zie je pas wat een schitterende ruimte het is, met die houten steunbalken.”


Terugkijkend op vijf jaren met vijf Delftse Museumnachten, is René Jacobs er het meest trots op dat zo’n grote club van enthousiaste mensen en vrijwilligers zich elk jaar inzet het evenement te laten slagen. “Daarnaast ben ik trots dat het van ’s morgens vijf tot de volgende morgen vijf uur heeft geregend. Erger dan dit kan het weer niet zijn, en de 3500 bezoekers waren desondanks heel tevreden. We hebben de strijd met de elementen gewonnen.” En nu op naar de volgende Museumnacht. Meer foto’s zien? Kijk dan op de website www.delftopzondag.nl/fotoalbum.

Foto’s: Koos Bommelé

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12