Afbeelding

Coosje Smid verheugt zich op Kerstconcerten in indrukwekkende Oude Kerk

Algemeen

Editie: Week 47, Jaargang 22 |

Coosje Smid kijkt reikhalzend uit naar optreden met haar vader Ernst Daniël tijdens Kerstconcert in Delft. (foto: Karen Scheffers)

DELFT – Coosje Smid (25) verheugt zich op de negentiende december. Dan zal de getalenteerde actrice en zangeres, samen met haar vader Ernst Daniël, schitteren tijdens de Delftse Kerstconcerten.

“Ik vind het heel bijzonder om in die mooie grote kerk op te treden. De kerk heeft een bijzondere uitstraling. Om daarin samen met mijn vader te zingen is natuurlijk een heel apart feestje. Afgezien van het feit dat het mooi en gezellig is, is het ook erg praktisch want dan kunnen we carpoolen.”


Waar vader Ernst Daniël voor het meer klassieke Kerstrepertoire kiest zal Coosje zich toeleggen op de popstukken. “De liedjes die tijdens de kerstdagen in de cd-speler gaan. Stukken van Mariah Carey bijvoorbeeld.”


Coosje Smid ontwikkelde zich in een razend tempo tot een ster aan het Nederlandse artiesten firmament. “Mensen gaan er vaak van uit dat ik door mijn vader aan het zingen ben gegaan. Dat zou voor de hand liggen, maar dat klopt niet. Vroeger wilde ik graag Linda, Roos en Jessica zijn. Het trio, bestaande uit Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman, maakte furore in de soap Goede tijden, slechte tijden. Ik was daar erg van onder de indruk. Toen ik zestien was ging het niet zo goed met me op school. Een toenmalig vriendje studeerde aan het conservatorium en hij adviseerde me om aan de pop-academie te gaan studeren. Dat was een schot in de roos. Ik deed de opleiding singer-songwriter. Het was een opleiding die precies bij me paste. Na het behalen van mijn diploma ging het allemaal heel snel. Ik was twintig en studeerde af door mee te doen in de film. Daarin speelde ik samen met onder anderen Tygo Gernandt en Sigrid ten Napel. Het was een prachtige ervaring en het mooiste was dat ik ineens met een Gouden Kalf in mijn handen stond voor de beste vrouwelijke bijrol in de film. Ik was natuurlijk veel te jong voor een dergelijke prestigieuze prijs. Toen we op het podium stonden zei Tygo dan ook: ‘Hij is dikverdiend Coosje, maar eigenlijk ben je er nog te jong voor’. Misschien is dat ook wel zo, maar ik moet zeggen het kalf staat wel mooi in mijn huis.” Verder speelde Coosje onder meer in Van God Los, Penosa en zondagavond is ze te zien in Adem en E.V.A.”


In maart komt een nieuwe cd uit. “Daaraan ben ik heel hard aan het werk en ik geloof dat hij wel erg mooi gaat worden. Maar eerst de Delftse Kerstconcerten. Ik kijk er naar uit en het kan me niet snel genoeg 19 december zijn.”
Wie het optreden van Coosje en haar vader niet wil missen, kan kaarten aanschaffen via de website www.kerstconcertindelft.nl of op het kantoor van RODI Media zh aan de Energieweg 3 in Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12