Afbeelding

Achter de schermen wordt keihard gewerkt aan de Kerstconcert in Delft

Algemeen

Editie: Week 42, Jaargang 22 |

Ook Jan Vayne is dagelijks achter de piano te vinden om zich optimaal voor te bereiden op de Delftse Kerstconcerten. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Hoewel het nog twee maanden duurt voordat het Kerstmis is, wordt op verschillende plaatsen in het land al hard gewerkt aan de Delftse Kerstconcerten.


In Poeldijk oefenen de koren van Dario Fo al wekelijks om op 19 december een feilloos concert op het vernieuwde podium van de Oude Kerk te zetten. Ook Ernst Daniël Smid, zijn dochter Coosje en pianovirtuoos Jan Vayne lopen warm voor het immer sfeerrijke Kerstconcert.


Voor veel mensen horen de Delftse Kerstconcerten onlosmakelijk bij de voorbereiding op het Kerstfeest. De voorverkoop is 7 oktober begonnen. Veel vaste bezoekers willen de komende editie niet missen en hebben hun plaatsbewijzen al aangeschaft. We moeten het Sinterklaasfeest nog vieren, maar de Kerstconcerten gaan nu al leven.

Daverende verrassingen
Voor de negende versie van het feest hebben de organisatoren een aantal daverende verrassingen in petto. Zo zal de indeling van de Oude Kerk volledig veranderd zijn. In voorgaande edities zat een gedeelte van het publiek op zogenaamde ‘slecht zicht plaatsen’, plaatsen van waaruit het podium slechts ten dele zichtbaar was. Dat probleem werd weliswaar opgelost met het plaatsen van grote beeldschermen waarop de toeschouwers de verrichtingen van de artiesten op het podium konden volgen, maar de bezoekers misten daardoor toch een deel van de unieke sfeer van het concert. Tijdens de negende editie van de Kerstconcerten heeft iedereen een goed zicht op het verhoogde podium, dat centraal in de kerk wordt opgebouwd. Het podium wordt verhoogd gebouwd zodat ook de mensen op de achterste rijen een goed zicht hebben.


Daarnaast zal er op het podium meer te zien zijn. In de nieuwe opzet zullen regelmatig changementen met koor en artiesten plaatsvinden, zodat een dynamische show ontstaat die de bezoekers van de eerste tot de laatste minuut zal boeien.
De Delftse Kerstconcerten kennen twee rangen, de eerste en de tweede. De kerkbanken zijn eerste rang plaatsen. De plaats waar vorig jaar het koor stond wordt nu volgebouwd met stoelen. Dat zijn de tweede rang plaatsen. De eersterangs plaatsen kosten 37 euro 50 en de tweederangs plaatsen 32 euro 50. Trouwe lezers van Delft op Zondag krijgen 7 euro 50 euro korting als zij de bon uit in deze krant inleveren.


De Delftse Kerstconcerten vinden plaats op 19 december. De eerste voorstellig begint om 18.00 uur en de tweede om 20.30 uur. De concerten worden financieel mede mogelijk gemaakt door DSW Zorgverzekeraar, B&L Accountants en belastingadviseurs, de Rabobank Zuid-Holland Midden en RODI Media zh.  Voor meer informatie over de Delftse Kerstconcerten kunt u terecht op de site www.kerstconcertindelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12