Afbeelding

Joris Kleinveld hoopt in de lijst der lijsten te stijgen, maar ziet in zichzelf niet de Bekendste Delftenaar

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Joris Kleinveld ziet zijn vermelding in de lijst als een teken dat zijn werk wordt gewaardeerd.

DELFT - De krant Delft op Zondag organiseert ieder jaar de verkiezing van de Bekendste Delftenaar van het jaar. Ook dit jaar zullen halverwege de decembermaand de stembussen worden geopend.

Menig Delftenaar kijkt daarom reikhalzend uit naar de editie van zondag 5 januari; de eerste krant in het nieuwe jaar waarin opgenomen staat wie Wubbo Ockels zal opvolgen, de Bronzen Hugo van kunstenares Loes van der Holst ontvangt en zich een jaar lang de Bekendste Delftenaar mag noemen.
Vorig jaar werd de lijst afgesloten door Joris Kleinveld, betrokken burger, directeur van software-ontwikkelaar Auxilium en voorzitter van VNO-NCW Delft. De uitverkiezing was voor Kleinveld een teken dat zijn werk gewaardeerd wordt. “Want als je je naam op die lijst terugleest, is dat toch een teken dat je iets goeds doet. Ik doe over het algemeen alleen maar dingen die ik zelf leuk vind en dan is het fijn dat dat voor andere mensen een reden is om hun stem op je uit te brengen bij zo’n verkiezing.”
Met VNO-NCW Delft timmerde Kleinveld in het afgelopen jaar behoorlijk aan de weg. “Maar dat hebben we niet alleen gedaan. We hebben met meerdere organisaties en verenigingen de koppen bij elkaar gestoken en zijn zo bijvoorbeeld het Platform Ondernemend Delft gestart. Daar is uiteindelijk het economisch manifest uit voortgekomen.”
Dat zijn naam afgelopen jaar terug te vinden was in de lijst van de honderd Bekendste Delftenaren gaf Kleinveld een goed gevoel. “Ik ga voor dit jaar niet ontzettend groots campagne voeren, maar ik ga wel mijn best doen om in de lijst te blijven staan door mensen in mijn omgeving te vragen of ze op me willen stemmen. Ik hoef ook niet de bekendste te worden, maar een aantal plekken winst ten opzichte van vorig jaar zou wel mooi zijn. Ik weet trouwens hoe het voelt om niet op de lijst te staan. Drie jaar geleden stond ik erin, het jaar erna niet en vorig jaar wel. Het jaar dat ik ontbrak voelde toch een beetje als een gemis.”
Kleinveld geeft dus aan dat hij zichzelf niet als de Bekendste Delftenaar ziet. Maar wie zou hij het dan wel gunnen om met de Bronzen Hugo aan de haal te gaan? “Ik denk dat Rob Trompper en Rene Dings met het Ondernemersfonds hele goede dingen hebben gedaan voor Delft. Ik zou het hen in ieder geval wel gunnen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12