Afbeelding

Bij nacht en ontij

Algemeen

Editie: Week 21, Jaargang 21 |

Leo Quack

Zo, daar zijn we weer. Met de Pinksteren zijn we een weekje naar Spanje geweest. Het was lekker om er even tussenuit te zijn, maar het weer hield niet over. Zo slecht als hier was het niet, maar als je naar Spanje gaat verwacht je meer. Ik dacht dat ze zich zorgen maakten over de opwarming van de aarde...

Wat me voor mijn vakantie weer opviel is dat de Golden Tenloop weer een ongekend succes was. Het is zo goed georganiseerd en het zonnetje scheen weer. Het was echt één van de weinige mooie dagen van dit jaar. Het is prachtig om vijfenveertighonderd man door de binnenstad te zien lopen en zulk soort dagen zijn goed voor de horeca.
Iets wat minder leuk is voor de horeca is het gedoe rond de terrassen. Sommige bewoners klagen over overlast en dat is soms best begrijpelijk. Als je al jarenlang in de binnenstad woont kan ik me het klagen wel voorstellen, maar als je er in de afgelopen jaren bent komen wonen, dan weet je wat de lasten zijn die erbij horen. Dit blijft een strijd. Verder komt er meer horeca bij en dat zorgt voor botsende belangen, want die willen ook allemaal een terras. Het vervelende daaraan is dat de bestaande ondernemers keihard moeten knokken om hun eigen plek te mogen behouden.
Verder ben ik pas ook bij Jazzclub The Five in de Altena Hoeve geweest, een prachtige locatie natuurlijk. We komen er met het senioren horecaoverleg regelmatig en als de jazzclub er is, blijven we zitten. Dit keer was Mister Boogie Woogie er, een geweldige artiest natuurlijk. Ik vind dat hij meer publiek had verdiend. Wat wel leuk was aan het overleg is dat we ook een presentatie kregen van een voormalig studente industrieel ontwerp. Zij had van gerecycled karton een foodiebag ontworpen en dat zag er verdraaid goed uit. Het is te zien op www.verdraaidgoed.nl. Ik vind het leuk dat dit soort dingen in Delft bedacht worden.
Volgend weekend wordt ook weer leuk, want op vrijdagavond ga ik naar het ZOMERfestival. Ik ben ervoor uitgenodigd en ik heb gehoord dat dat heel leuk moet zijn. Verder is het op zaterdag al drie jaar geleden dat ik De Oude Jan van de hand deed. Dat wordt op zaterdag 1 juni gevierd met een groot feest op het Heilige Geestkerkhof. Op www.oudejan.nl is het programma te vinden. Zie ik je daar?

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12