Renovatie van de Kromstraat is begonnen

Algemeen

Wethouder Lian Merkx en Hans Reissenweber van de Rabobank Delfland geven met een drilboor in de hand het startsein voor de renovatie van panden in de Kromstraat. (foto: Jesper Neeleman)

DELFT – Jarenlang was de Kromstraat niet bepaald een toeristische trekpleister. Vooral in de nachtelijke uren kon het er nog wel eens ongezellig zijn. Door verschillende initiatieven en frisse ideeën heeft de straat dat negatieve imago al voor een groot deel van zich afgeschud.

Het wordt dus steeds leuker in de Kromstraat. En het is nog lang niet uit met de pret. Afgelopen woensdag werd het startsein gegeven voor 'een ingrijpende renovatie’. Zeven panden die nu nog veelal leegstaan, moeten binnen afzienbare tijd vol in gebruik zijn. In een persbericht wordt gerept van gerenoveerde panden die straks bestemd zijn voor ‘ondernemingen die bijdragen aan een aantrekkelijke Kromstraat’. De panden zijn nu in het bezit van Vastgoed Ontwikkelingsmaatschappij Delft BV (VOM), een samenwerkingsverband tussen Gemeente Delft, Stichting Vestia Groep en Rabobank Delflanden. Vertegenwoordigers van deze drie partijen waren bij de officiële aftrap van de renovatie aanwezig. Wethouder Lian Merkx merkte op dat ze niet had verwacht dat veranderingen zó snel kunnen gaan. Lars Pijlman, de directeur van de Vastgoed Ontwikkelingsmaatschappij Delft, kon alvast verklappen wanneer de nieuwe panden opgeleverd worden. De eerste twee panden, waarvan de renovatie afgelopen woensdag begon, moeten in de maand mei of juni van dit jaar al worden opgeleverd. “Vervolgens gaan we met Kromstraat nummer 29 aan de slag, dat is het pand waar eerst Poppen aan het Dansen zat.” Hier moet de renovatie na de zomer zijn afgerond. “In de tweede helft van dit jaar gaan we aan de slag met Kromstraat 27, het voormalige Filmhuis.” Het pand Kromstraat 22-24, waar eerst discotheek Tijdloos zat en dat momenteel in gebruik is bij Club Ciccionina, wordt ‘op latere termijn’ verbouwd. 

De Kromstraat is niet de enige straat die de VOM Delft aantrekkelijker wil maken. “We zijn ons nu aan het oriënteren op andere gebieden in de binnenstad”, weet Pijlman. “Zoals de Nieuwe Langendijk en de Noordelijke binnenstad. Denk daarbij aan straten als de Choorstraat en de Voldersgracht. Ook de Binnenwatersloot is een prioriteitsgebied. In deze straten willen we kijken of we panden kunnen verwerven voor nieuwe projecten.” Volgens Pijlman is het de bedoeling dat hier net zulke initiatieven worden ontplooid als momenteel in de Kromstraat. (JN)


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12